Senatorul clujean, Adrian Oros: ”România este țara unde Statul protejează plagiatul și plagiatorii”


Senatorul Forța Dreptei, Adrian Oros, îl atacă pe președintele Klaus Iohannis care tace în privința acuzațiilor de plagiat ale ministrului de Interne, Lucian Bode, deși acum câțiva ani spunea că: ”Dacă un politician plagiază, el pleacă din politică”.

Gata! Coaliția de Doctori a implementat România Educată! 

”Dacă un politician plagiază, el pleacă din politică”, ne spunea Klaus Iohannis în 2016. 

”Plagiatul este furt intelectual”, recidivează în 2021 același Klaus Iohannis. 

România este țara unde Statul protejează plagiatul și plagiatorii. Din păcate, de peste 10 ani, aceasta este imaginea percepută în mediul academic și de cercetare internațional. 

Acest fapt afectează în primul rând profesorii și cercetătorii români corecți și cinstiți, care publică în reviste de prestigiu și care sunt considerați automat suspecți. 

Dar și pe tinerii români eminenți care studiază în Universități din străinătate”, a declarat senatorul Forța Dreptei. Adrian Oros. 

Acesta a spus că proiectul de lege ”România Educată” este ”inutil altfel în forma adoptată ieri, nu face decât să consolideze aceasta imagine nefastă.

Pare ca are un singur deziderat. Mazilirea CNATCU și transformarea plagiatului în “eroare de citare”.

În curând vor transforma actele de corupție în “erori de încasare.”

Câtă neșansă pentru tinerii și profesorii români, ca acest măreț Program “România Educata” să fie implementat de un Guvern de doctori. Unii dintre ei absolvenți ai unor programe de studiu indoielnice la universități obscure. Oameni care nu dau doi bani pe Școală și pe Dascăli.

“Ghinion”, vorba aceluiași clasic în viață.

Forța Dreptei a votat împotriva acestui proiect de lege, inutil si care afectează grav învățământul universitar”.

Senatul a aprobat decizional, luni, 22 mai, legile educației, în timp ce peste 3 milioane de elevi și studenți nu au desfășurat ore și cursuri.

Consiliul Naţional de Etică confirmă verdictul de „neplagiat”: Bode nu a plagiat teza de doctorat, dar lucrarea are multe greșeli de citare

Lucian Nicolae Bode nu este vinovat de abaterea de la normele de bună conduită în activitatea de comunicare, publicare, diseminare şi popularizare ştiinţifică, constând în plagiat”, a decis Consiliul Național de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării (CNECSDTI).

Cu puțin timp înainte de rotativa guvernamentală, Consiliul Național de Etică, subordonat Ministerului Cercetării, a decis că ministrul de Interne, Lucian Bode nu a plagiat teza de doctorat. Decizia vine după ce ministrul a pierdut două procese în care se judecă cu Universitatea Babeş-Bolyai" din Cluj, cea care a decis că și-a plagiat teza doctorală. Citiți AICI mai departe...

Comentarii Facebook