Un senator PDL vrea ca toti jurnalistii sa depuna declaratii de interese

Senatorul PDL Iulian Urban vrea ca toti jurnalistii sa depuna declaratii de interese. Nu de avere, intrucat jurnalistii sunt platiti din bani privati. Dar sa depuna de interese, "pentru ca...nu face rau nimanui". Senatorul a depus astazi la comisia juridica un amendament la Legea de functionare ANI, care daca va fi adoptat toti jurnalistii vor trebui sa depune declaratii de interese.

 

Motivatia senatorului a fost ca asa se va asigura o "transparentizare" a presei. "Declaraiile de interese, atat timp cat am avut o gramada de suspiciuni, mai ales in ultima perioad, in care campania electorala a scos la iveala tot felul de ciudatenii, tot felul de oameni care sunt in consilii de administratii, pe la firme, care au tot felul de interese, care sustin o grupare dintr-un partid impotriva alteia, care sustin un partid impotriva altuia. Haideti sa mergem toti cu o forma de transparenta, pentru ca o declaratie de interese nu face rau nimanui", a declarat Iulian Urban.

 

Daca amendamentul trece, declaratia va trebui depusa la seful Departamentului de Resurse Umane si vor exista si sanctiuni. Amendamentul nu se refera si la bloggeri, a tinut sa precizeze Iulian Urban.

Comentarii Facebook