Șeful CA al NTT DATA România, Dr. Daniel Metz, despre trafic: Clujul are nevoie de pasaje în intersecțiile blocate


Președinte al Consiliului de Administrație NTT DATA România, crede că Clujul are nevoie de metrou, tren metropolitan și centură metropolitană, ca proiect pe 10 - 15 ani. 

Dacă ele nu vor exista în 5 - 15 ani vom rămâne blocați. Ceea ce mi-aș dori eu ca persoană fizică este ca noi să fi demarat astfel de proiecte acum 5 - 10 ani. Trebuie găsite niște măsuri cu impact imediat. Se iau măsuri, dar ar trebui acționat mai repede. Sunt situații similare în Europa cu cea de la noi și trebuie luate măsuri cu impact imediat”, a spus Daniel Metz, la Clujul Politic. 

Daniel Metz crede că ar trebui implementate la Cluj pasaje în intersecțiile aglomerate

Clujul ar trebui să recurgă urgent la pasaje subterane și supraterane, pentru a separa traficul. 

La Cluj văd că nu este favorizată o astfel de soluție. Am trăit în Germania, într-un oraș mai mic decât Clujul, dar cu circulație intensă. Și acolo se stătea în trafic foarte mult. 

Au identificat intersecțiile mari, care conduc la blocaje, și au făcut pasaje subterane si supraterane. În 2 ani au rezolvat problema. Nu știu dacă s-ar plia la Cluj această soluție, dar acolo așa s-au rezolvat. Și noi avem 10 intersecții mari”, a mai spus Daniel Metz.

Clujul avea în strategia 2014-2021 în plan realizarea de pasaje, dar au fost abandonate pentru metrou. 

Daniel Metz a spus că nu circulă la ore de vârf

Președintele Consiliului de Administrație al NTT Data, Dr. Daniel Metz, a spus că el nu circulă la ore de vârf, dar sunt oameni care sunt nevoiți să o facă. 

Încerc să circul în afara intervalelor orare critice. Nu pot să spun că am stat într-o coadă o oră, pentru că nu am avut această situație. Dar alții trebuie să stea. Sunt tragedii să știe copiii că trebuie să se trezească cu o oră și jumătate mai devreme, numai pentru că părinții nu au avut bani să își cumpere apartament în Cluj-Napoca, ci în Florești”, a mai spus Daniel Metz. 

Dr. Daniel Metz: Este bine să se construiască la Cluj-Napoca. Zona Metropolitană are peste 500.000 de oameni

Comentarii Facebook