Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, are de gând să-și depună candidatura la prezidențiale


Mircea Geoană se pregătește să-și depună candidatura la prezidențiale. Mandatul actualului secretar general adjunct al NATO se încheie anul viitor, în luna octombrie, iar alegerile prezidențiale vor fi în 2024. 

Mircea Geoană a început să fie din ce în ce mai prezent în spațiul public, „împins de la spate” de contextul militar din Ucraina. Secretarul general adjunct al NATO are o prezență constantă și la tot felul de evenimente publice în România, inclusiv la unele mondene și caritabile. 

Întrebat despre posibila candidatură la președinte din partea PSD a lui Mircea Geoană, liderul formaţiunii politice a refuzat să dea un răspuns clar, dar a sugerat că nu ar fi imposibil, deşi aceleaşi surse politice susţin că Marcel Ciolacu se teme de precedentele controverse din istoricul lui Geoană.

Îmi mențin părerea că statutul Partidului Social Democrat trebuie modificat și candidatul pentru funcția de președinte al României trebuie ales de baza partidului, ci nu de un număr limitat de oameni, care chiar dacă suntem reprezentativi, nu cred că este abordarea corectă. În principiu, oricum cutuma că președintele partidului, automat și candidat, a luat sfârșit”, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu, notează observatornews.ro


Comentarii Facebook