Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu: Problema creșelor nu exista acum, dacă de 10 - 15 ani se făcea o creșă pe mandat


Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a declarat că lipsa locurilor în creșe este o problemă apărută din cauza neimplicării administrațiilor locale din ultimii 10 - 15 ani. 

Suntem primii care gândim lucrurile în așa fel încât să mărim numărul de locuri la creșă, să oferim spații de educație. Dacă de acum 10 - 15 ani ar fi o preocupare a administrațiilor, azi nu discutam de problema asta. Îmi pare rău că există acest disconfort. Sunt și eu tătic și știu ce înseamnă efortul depus pentru a oferi copilului cele mai bune condiții. Po să asigur pe toată lumea că este o problemă pe care o rezolvăm pas cu pas. Dacă acum 10 - 15 ani cineva avea preocuparea aceasta, acum nu ar mai fi fost o problemă.

Am realizat 150 de locuri la creșă în plus. Anul viitor vom mai da în folosință încă 500 și nu ne vom opri până când nu vom asigura necesarul pentru toate cererile de locuri în grădiniță”, a declarat primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu.

Așa cum Cluj-Napoca resimte presiune pe creșe, așa o resimțim și noi. Desigur, la un alt nivel. Sunt localității învecnate cu noi care au nevoie să își ducă copii la creșe și își fac buletin în Florești, pentru a beneficia de acest serviciu. Acolo unde zonele sunt în continuă dezvoltare apar tineri și copii, dar și presiunea pe sistemul de educație. Noi, am adus deja încă 150 de locuri și încă 500, dar nu ne oprim aici până când nu va fi asigurat tot necesarul de locuri”, a mai adăugat Bogdan Pivariu.

La un calcul simplu, în 15 ani sunt cuprinse 3 mandate, astfel că ar fi fost bine să fi fost în Florești cu trei creșe în plus. Acestea ar fi luat presiunea de pe actuala administrație. 

Comentarii Facebook