Luni 8 August

Se prefigurează o nouă centură a Clujului, din Tureni spre centura ocolitoare Vâlcele - Apahida și Cluj-Napoca - FOTO


Consiliul Județean a publicat în S.E.A.P. anunțul aferent achiziției serviciilor de proiectare și asistență tehnică pentru realizarea documentațiilor necesare modernizării drumului județean 103G Varianta ocolitoare a municipiului Cluj-Napoca - Gheorgheni - Aiton - Ceanu Mic - Tureni (DN 1). 

Drumul județean vizat de lucrările de modernizare și reabilitare are o lungime de peste 25 de kilometri. 

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Sectorul de drum pe care îl vom moderniza și reabilita este extrem de important din perspectiva faptului că acesta deservește o zonă vastă a județului și mai multe localități aflate în proximitatea zonei metropolitane. De asemenea, DJ 103G reprezintă și o alternativă de ocolire a municipiului Cluj-Napoca, prin legătura pe care o face între DN 1 și centura ocolitoare Vâlcele - Apahida”.  

Data limită de depunere a ofertelor pentru adjudecarea acestui contract este 29 martie 2022, ora 15.00, criteriul de atribuire fiind „cel mai bun raport calitate-preț”. 

Valoarea estimată a contractului este de 2.025.000 de lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată din bugetul Consiliului Județean. 

Durata de elaborare a documentației tehnice este de 4 luni și 15 zile, termen care curge de la data semnării contractului.

Când s-a pornit proiectul centurii Vâlcele - Apahida, în 2006, autoritățile au luat în calcul și acest traseu pentru a face centura, mai ales că acolo exista un drum, care trebuia numai modernizat. Această opțiune a fost abandonată atunci, dar acum revine în actualitate. 

Comentarii Facebook