Se lărgește strada Câmpului, între Mehedinți și sensul giratoriu. Oamenii TOT nu sunt complet mulțumiți

 

Primăria Cluj-Napoca a început lucrările de lărgire a străzii Câmpului, între Mehedinți și sensul giratoriu.

 

Locuitorii din zonă sunt mulțumiți că au început lucrările, deși se vorbește despre acest lucru de aproape un an, dar oamenii au și reclamații.

 

Va multumim ca au pornit in sfarsit lucrarile de largire ale strazii Campului intre intersectiile cu Mehedinti si sensul giratoriu.

 

Aceste lucrari insa vor genera un si mai mare haos in aceasta zona fara cateva masuri suplimentare:

 

1. Instalarea de bretele pentru reducerea vitezei la intrarea in sensul giratoriu, cel putin dinspre Union si dinspre Observatorului. Se circula prin sens cu niste viteze foarte mari, unii soferi accelereaza fara nici un pic de responsabilitate. Un sens giratoriu nu functioneaza (mai ales daca e destul de mic) fara un trafic echilibrat.

2. Alternativa la 1 ar fi instalarea de semafoare la intrarea in sens (dar probabil mai putin eficienta decat 1).

3. Interzicerea iesirii in Campului din Aleea Vidraru (sens unic), a devenit o practica sa se faca dreapta inainte de intersectia cu Campului din Mehedinti si sa se iasa dupa Dennver, chiar daca pe Mehedinti sunt 5 masini la coada si se iese civilizat 1-1 in Campului (de cele mai multe ori). Iesirea din Aleea Vidraru in Campului ar produce un ambuteiaj si mai mare in 2 benzi. Fiindca orice semn de sens unic ar fi probabil ignorat, stalpisori ca in zona Motilor-Platinia ar fi probabil o solutie perfecta.

4. Sanctionarea drastica si frecventa a parcarii/stationarii pe trotuare/benzi in zona largita, nu se rezolva nimic daca se continua practica parcarii pe trotuare in zona magazinelor de materiale de constructii (sau la sediul Mutantii unde aproape permanent e o duba mare parcata).

 

In speranta ca in sfarsit vom iesi civilizat din strada Campului si Mehedinti in acest an (mai ales ca blocurile se inmultesc pe zi ce trece in zona), asteptam finalizarea lucrarilor si implementarea unor masuri care sa le puna in valore”, a scris Cristian Caprar, pe portalul domnuleprimar.ro.

 

În luna noiembrie 2016, la emisiunea Știri de Cluj LIVE, primarul Emil Boc explica ce se va face pe strada Câmpului, după mii de sesizări din partea șoferilor care sunt blocați în trafic în fiecare dimineață. 

 

RADP Cluj lucrează la realizarea unui proiect și apoi se va trece la lărgirea străzii.

 

Lărgirea intersecției Câmpului cu Frunzișului se va face prin crearea unei benzi. Intrarea pe Câmpului se va mai putea face cu lărgirea unei benzi de circulație și care va ajuta la fluidizarea traficului. E prinsă deja la noi în analiză, e prinsă și în buget. RADP lucrează la proiectare, pentru că pentru orice lucrare ne trebuie autorizație de construcție.

 

Luând din trotuarul generos, care este foarte larg acolo, se poate crea o bandă suplimentară care să ducă la decongestionarea traficului. O bandă din sensul giratoriu spre strada Câmpului. Repet acolo este un trotuar larg din care se poate lua. De pe o parte mult, de pe cealaltă mai puțin și se mai poate crea o bandă suplimentară”, a declarat primarul Emil Boc, la emisiunea Știri de Cluj LIVE.

Comentarii Facebook