Joi 2 Februarie

Se construiește o creșă nouă, cu capacitate de 100 de locuri, în cartierul Borhanci


O nouă creșă va fi construită în Borhanci, cu o capacitate de circa 100 de locuri. Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat recent indicatorii tehnico-economici ai investiției. 

O creșă de cisca 100 de locuri se va construi în cadrul proiectului complex Hub Borhanci. Au fost deja aprobați indicatorii tehnico-economici ai investiției și documentația tehnică de către Consiliul Local Cluj-Napoca. 

Am votat în ședința de Consiliu Local aprobarea documentației tehnice și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții CREȘĂ din cadrul proiectului complex Hub Borhanci, proiect cu o investiție totală de peste 100 milioane euro. Această creșă modernă va conține 11 grupe a câte 9 copii și va fi amenajată cu 11 săli de dormit și 6 săli de joacă, desfășurată pe 2.409,13 mp”, a transmis viceprimarul minucipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea. 

cresa 2.jpg

Clădirea creșei va avea o formă regulată de dreptunghi, cu 7 curți, 2 interioare și 5 situate perimetral și va fi desfășurată pe un singur regim de înălțime. În interior vor fi amenajate spații destinate copiilor, mecanism de intrare cu filtru, vestiare, izolator, grupuri sanitare, bucătărie, spălătorie, spații tehnice.

În exterior vor fi amenajate platforme carosabile, scări de acces spre curtea interioară, zonă de joacă, nisipar, precum și grădini pentru studiul naturii cu legume și flori. HUB-ul din Borhanci este unul dintre cele mai mari și importante proiecte ale orașului!”, a mai transmis Dan Tarcea. 

cresa 3.jpg

Ce va include HUB-ul din Borhanci 

  • Creșă cu 11 grupe a câte 9 copii;
  • Grădiniță 8 grupe a câte 20 copii;
  • Școală gimnazială formată din 3 corpuri de clădire și sală de sport;
  • Liceu cu laboratoare și sală de sport;
  • Bazin de înot acoperit cu capacitate de 1000 spectatori, cu zone dedicate competițiilor sportive de natație ce includ: un bazin olimpic de înot, un bazin olimpic de sărituri, o zonă de gradene pentru spectatori, zone de agrement, un bazin de inițiere, saune, jacuzzi, vestiare;
  • Bază sportivă: agrement și terenuri sportive, activități recreative cu acces nelimitat: locuri de joacă pentru copii, zonă șah, zonă ping-pong, zona aparatelor fitness, zonă skate și zonă parkour, amfiteatru deschis cu gradene și un grup sanitar public;
  • Pădure-parc, pe o suprafață de peste 50 ha, care include traseu pentru dirtbike, grădină și parc tematic;
  • Infrastructură: străzi, trotuare și rețele edilitare.
cresa 4.jpg

Comentarii Facebook