Scapam de drumuri inzapezite? Cum se pregateste Ministerul Transporturilor de iarna


Dupa ce in anii trecuti venirea zapezii a prins de fiecare data autoritatile nepregatite, o serie de noi prevederi privind costurile si timpul interventiilor pentru deszapezirea drumurilor publice pe timp de iarna au fost luate de catre Ministerul Transporturilor.

Anul trecut, Ministerul Transporturilor a refuzat initiativa legislativa a senatorului PSD Sorin Bota, privind contractele cu firmele care intretin drumurile publice pe perioada iernii. Cu toate acestea, ministrul de resort Anca Boagiu a venit acum cu propuneri alternative care vor fi adoptate anul acesta, sustin social-democratii.

"Ministrul a venit cu propuneri alternative care practic confirma ceea ce senatorul a precizat in nota de fundamentare si in sustinerea proiectului de lege, cu privire la 'jaful pe bani publici' care se facea pe aceste contracte. Este bine ca ministrul actual ia masuri si confirma ca seful Departamentului de Transporturi al PSD are dreptate atunci cand semnaleaza disfunctionalitati in companiile din subordinea ministerului", se arata intr-un comunicat emis de catre Departamentul de Transporturi al PSD.

 

articol de Vasile Ielciu

Comentarii Facebook