Sătul de atâta activism, Adrian Dohotaru revine în politică


Activistul de mediu Adrian Dohotaru (fost deputat USR apoi independent) revine în politică. Dohotaru va candida pentru funcția de președinte executiv al Partidului Verde la congresul de sâmbătă, 3 septembrie, de la București.

Partidul Verde începe pe 3 septembrie 2022 un nou drum politic. O nouă echipă! Un nou Program politic de centru-stânga! O nouă abordare! La Sala Dalles din București, bulevardul Nicolae Bălcescu nr 18, începând cu orele 12, va avea loc Congresul Extraordinar al Partidului Verde (Verzii). Vor fi supuse spre dezbatere și adoptare un nou statut, un nou program politic și o nouă echipă de conducere”, anunță reprezentanții partidului.

Partidul Verde (Verzii) reprezintă singura formațiune politică din România, membru cu drepturi depline în Partidul Verde European, fapt reconfirmat la recentul Consiliu European al Verzilor, desfășurat la Riga. La nivelul Parlamentului European, Verzii (Greens-EFA) constituie în acest moment a patra forță politică, grupul fiind format din 74 de eurodeputați”, mai spun reprezentanții partidului.

Adrian Dohotaru a fost deputat USR, după care a devenit independent, iar de la finalul mandatului din 2020 a redevenit activist civic și de mediu, fiind prezent cu postări pe Facebook. Un eveniment notabil, dar fără niciun efect a fost protestul față de construcțiile din zona Pădurii Hoia, în urma căruia activistul a primit o amendă de 15.000 de lei. 

Comentarii Facebook