Miercuri 24 Aprilie

Salanță poate face un PUZ în Florești, pentru 7 blocuri. Locuitorii se plâng că e lângă case


Consilierii locali din Florești au aprobat realizarea unui PUZ pentru 7 blocuri pe strada Abatorului. Beneficiare sunt firmele dezvoltatorului Vasile Salanță, unul dintre cei mai bogați oameni din Florești, SC Someşul Cald Producţie şi SC Cristal Turism.

Este vorba despre 7 locuințe colective cu regim de înălțime S+P+3E+Er si S+P+3E”. Dezvoltatorul vrea să facă acolo și grădiniță, dar și drum, în timp ce vecinii se opun pentru că în apropiere sunt case. Cert este că la documentație este și studiu de trafic și de umbrire.

Proiectul a trecut cu 11 voturi ”pentru” și 7 voturi ”împotrivă”.

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a declarat că nu își dorește să blocheze ”dezvoltarea, ci să o reglementăm. Acest proiect urbanistic zonal a fost supus dezbaterii și votului, cu niște elemente care până acum nu au fost aduse niciodată în atenția consiliul local. Timpul va spune dacă decizia este bună”.

Consilierul USR-PLUS, Marius Todoran, a spus că în Florești se impune neapărat aprobarea unui nou Plan Urbanistic General, cu reguli clare de construire. 

Se lucrează la un nou PUG. Acesta nu se poate face pe genunchi, tocmai pentru a fi făcut neapărat. Noi trebuie să ajungem cu un PUG, în fața consiliului local și a cetățenilor, care să corespundă a ceea ce este nevoie și să vină cu noi direcții de viitor”, a mai spus primarul Pivariu.

Comisiile de specialitate din Consiliul Local Florești au spus că dezvoltatorul respectă toate regulile urbanistice. 

Vecinii din zonă spun că vor contesta decizia Consiliului Local Florești.  

Comentarii Facebook