Sabin Sărmaș, replică dură pentru Boc după ce a fost scos de la șefia Comisiei de IT din Camera Deputaților: „Excelență, câștigă Clujul, mă bat pentru el”


Sabin Sărmaș, tânărul contracandidat al primarului Emil Boc la Primăria Cluj-Napoca, a venit cu o replică dură după ce a fost scos de la șefia Comisiei de IT din Camera Deputaților. 

Amintim că, deputatul liberal a fost exclus din PNL și înlocuit cu un subaltern în Comisia de IT a Camerei deputaților după ce a anunțat că va candida la Primăria Cluj împotriva longevivului edil Emil Boc. 

„Mi-a trebuit să candidez la Primăria Cluj și brusc n-am mai fost bun nici de președinte al Comisiei pentru Tehnologia Informației. Cine pierde când oamenii bun sunt înlocuiți cu supușii șefului? Am luat și medalia dar n-a mai contat când m-am ridicat împotriva tătucului. Îți spune cine câștigă, Excelență, câștigă Clujul pentru că va avea în mine un primar ce nu primește orașul moștenire, ci se va bate pentru el!”, a declarat Sabin Sărmaș, pe o rețea de socializare.

Precizăm că Sărmaș a fost schimbat din funcția de președinte al Comisiei de IT din Camera Deputaților la cererea grupului de deputați PNL (a liderului Lucian Bode), cu deputatul Sorin Moldovan. Dintre deputații liberali care s-au pronunțat ca Sărmaș să fie înlocuit în funcție, 23 ar fi fost de acord, iar 5 s-au abținut.

Sorin Moldovan vine din vechea gardă a PDL-iștilor din Bihor și și-a obținut mandatul de deputat de pe listele PNL Cluj. El era membru simplu în Comisia de IT a Camerei deputaților și este vicepreședinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională și de asemenea și membru al Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului în domeniul securităţii naţionale.

Boc, pe picior de plecare de la Primăria Cluj?

Deputatul PNL, Sabin Sărmaș, care candidează independent la Primăria Cluj-Napoca, mai afirmă că în pofida ultimelor declarații al lui Emil Boc, edilul ar fi pe picior de plecare de la Primăria Cluj și ar râvni o funcție mai importantă la nivelul UE. 

„Mi se pare că asistăm la un mod aproape comic, la un fel de hocus bocus din ăsta. Când o să-l aud pe primarul Emil Boc spunând „vreau să candidez în 2024 pentru că vreau să-mi duc mandatul până la capăt, până în 2028 și nu vreau să plec la Curtea Constituțională pe 9000 de euro sau președinte la Comitetul European al Regiunilor pe zeci de mii, atunci o să cred. 

Până atunci sunt ferm convins că nu e altceva decât o schemă à la Apostu. Este exact același model de tranziție pe care o pregătește. Lucru cu care, îmi pare rău să spun, dar nu sunt de acord. Totuși, haideți să nu ne mai uităm la Clujul ăsta ca la o moșie. Știu că așa ne-am obișnuit clasa politică cu tranziții din astea line, controlate, că pleacă ei, rămân ei. Măcar să ne apropiem puțin de democrație, din punctul ăsta de vedere, nu există. Nu am auzit niciodată Boc să spună: „Nu plec, îmi duc mandatul cap-coadă. E o scamatorie din asta, o magie pe modelul Sorin Apostu, nimic mai mult, nimic mai puțin”, declarase Sabin Sărmaș, la conferința de presă în care și-a anunțat candidatura pentru Primăria Cluj. 

În PNL se vehiculează de mult timp că Emil Boc nu-și dorește să mai fie primarul municipiului Cluj-Napoca și că și-ar dori o funcție reprezentativă și bănoasă de Comisar european. Lucru întărit în ultimii ani de plimbările frecvente pe la Bruxelles. 

Comentarii Facebook