Rus: Nici pe vremea fanariotilor nu aveam coruptie ca acum in Romania


Fostul ministru de Interne, Ioan Rus, a declarat la lansarea "Angajamentului pentru Romania" al USL ca, in Romania, coruptia o depaseste pe cea din timpul fanariotilor.

Rus a spus ca romanii din Transilvania umbla cu capul in pamant de rusine, din cauza actualei puteri.

"Transilvania nu a fost niciodata in istorie mai prost pozitionata decat acum, am fost asupriti de unguri si umiliti de la puterea centrala, dar niciodata nu am umblat cu capul in pamant din cauza alor nostri. Ce se intampla acum, cand unul dintre concitadinii nostri, presedinte de partid si prim ministru, este ceva ce ne dezonoreaza.

Niciodata in istoria Romaniei asa ceva nu s-a intamplat. Actuala putere este total dementa cand este vorba de economie, este o mare criza de neincredere in stat. Nici pe vremea fanariotilor nivelul coruptiei in Romania nu a fost ca azi, nici hotia banului public pentru gastile pedeliste, iar ei sa se poata preface ca fac investitii publice", a clamat Ioan Rus, de la pupitrul intalnirii.

Fostul ministru a spus ca Romania trebuie sa faca eforturi si sa se mobilizeze pentru a nu deveni slava Europei. "Prin noi insine, este singura cale de a nu deveni sclavi moderni ai Europei. Am lansat programul USL pentru ca nu vrem puterea doar pentru noi, ci vrem ca oamenilor sa le mearga mai bine. Demonstram ca nu ne-am propus sa inlocuim incompetentii lor cu ai nostri, si hotii lor cu hotii nostri. Semnalul de la Cluj trebuie sa fie ca toti cei de buna credinta din Romania au ocazia sa vina alaturi de proiectul USL. Romania este in deriva si are nevoie de un nou echipaj sa o conduca. Cine sta deoparte este vinovat de ceea ce se intampla si nu are voie sa se planga", a adaugat Ioan Rus.

 

Liderii USL au fost prezenti miercuri, 30 noiembrie, la Cluj-Napoca pentru a lansa "Angajamentul pentru Romania".

Comentarii Facebook