Ioan Rus: "PSD - ul devine un cal mort, pe care nu are rost sa il mai calarim"

Liderul "grupului de la Cluj", Ioan Rus, cere demisia conducerii PSD in frunte cu Mircea Geoana, deoarece deciziile strategice din timpul campaniei au atras pierderea alegerilor.

"Rezultatul obtinut de Mircea Geoana impreuna cu echipa sa a nemultumit milioane de romani. S-au luat decizii strategice gresite, iar rezultatul il vedem azi. Prima greseala ar fi iesirea de la guvernare pentru ca Geoana ar fi trebuit sa candideze cu activele si pasivele guvernarii, asa cum a facut si Traian Basescu. Exista buget, existau specialisti ai partidului in Guvern. Am riscat un partid intreg pentru o singura persoana", a mai declarat Ioan Rus, intr-o interventie la postul de televiziune Realitatea TV.

Rus a mai afirmat ca nu vrea sa declanseze o batalie interna in partid, dar ca unele figuri de marca de acum ar trebui sa faca un pas inapoi, pentru ca partidul sa se poata dezvolta. "Stanga din toata Europa se zbate undeva la 10 %, cu exceptia socialistilor din Grecia. Am pierdut in trecut ca am fost prea corupti, acum am pierdut pentru ca suntem comunisti si iar o sa pierdem din cine stie de motive. Ar trebui ca PSD sa prinda alta culoare pentru ca devine un cal mort pe care nu are rost sa il mai calarim", a continuat fostul ministru de Interne din guvernul Nastase.

Rus a mai declarat ca nu trebuie luate decizii la cald, dar ca dupa sarbatorile de iarna trebuie sa fie decis viitorul partidului. "Nu putem amana foarte mult pentru ca exista o generatie de tineri politicieni care pot prelua fraiele partidului", a completat Rus.
 
Rus a mai spus ca poate fi folosita priceperea unor politicieni vechi din partid, precum Nastase si Mitrea. "Unde e multa minte, e multa prostie, dar expertiza lui Nastase trebuie folosita ca si cea a lui Miron Mitrea si trebuie fiecare sa isi vada randul. Tinerii trebuie sa fie avansati pentru ca acest partid trebuie reformat", a incheiat Rus.

Comentarii Facebook