Romii și-au deschis televiziune la Cluj. Decorul e cu ”Răpirea din serai” - FOTO

 

Romii și-au deschis la Cluj-Napoca prima televiziune din România. Numele noului post este Romanian Gipsy Reality, iar investiția se ridică la 40.000 de euro.

 

Aurel Pascu, fodatorul Romanian Gipsy Reality, a spus că noua televiziune va apăra drepturile minorității.

 

Am văzut că realităţile din cadrul etniei rome nu sunt reflectate exact aşa cum sunt şi de aceea am deschis această televiziune, Romanian Gipsy Reality, chiar de Ziua Internaţională a Romilor, 8 aprilie. Avem un studio special amenajat, iar noua televiziune va avea buletine de ştiri şi, printre altele, trei emisiuni pe săptămână de câte o oră şi jumătate. Una dintre ele, ”Gelem, gelem”, care este şi titlul imnului ţiganilor, ”Mă duc, mă duc”, va fi în limba romani", a afirmat el.

 

Vom încerca să prezentăm o altă imagine a romilor, venită din interiorul etniei, faţă de problemele actuale ale societăţii româneşti. Investiţia în noua televiziune online se ridică la aproximativ 40.000 de euro, iar în câteva luni sperăm să intrăm pe reţelele de cablu din ţară”, a mai spus Pascu.

 

Televiziunea este online în primă fază, dar patronii speră să fie preluată și de firmele de cablu. ”Sperăm ca televiziunea să aibă un impact pozitiv asupra etniei. E timpul ca lumea să vadă şi viziunea etniei rome asupra evenimentelor din societatea românească. A venit timpul ca şi părerea noastră să conteze şi ca societatea românească şi cea europeană să ne redescopere la adevărata noastră valoare”, a adăugat Aurel Pascu.

 

Studenții sau absolvenții romi de la Facultăţii de Jurnalistică de la Universitatea "Babeş-Bolyai" vor fi angajați la noua televiziune. 

 

Comentarii Facebook