Romii din Cluj contestă noul rege al țiganilor: Nu o să-l recunoaștem niciodată ca ”REGE” pe Dorin Cioabă

 

Președintele Partidei Romilor Pro Europa Filiala Cluj, Aurel Roșianu, l-a atacat pe noul autoproclamat rege al romilor din România, Dorin Cioabă.

 

Regretatul Florin Cioaba a fost pentru întreaga comunitate a romilor din judetul Cluj doar un activist rom/pastor, nicidecum ”REGE”. Cioaba a fost probabil ”REGE” doar pentru comunitatea romilor căldărari, care nu este atât de reprezentativă ca și număr pentru comunitatea roma. 

 

Noi Partida Romilor nu dorim sa intram in acest joc, de care se folosesc unii politicieni, nu dorim ca noi comunitatea roma din judetul Cluj si nu numai, sa fim masa de manevra in folosul nimanui. Singurul reprezentant al romilor din toata Romania este Presedintele Partidei Romilor Pro Europa Deputatul Nicolae Paun. Acesta reprezinta cu adevarat  interesele comunitatii rome din judetul Cluj cat si din intreaga tara, impreuna cu alti reprezentanti ai comunitatii rome, care se alfa in pozitii oficiale.

 

Noi romii din judetul Cluj, nu o sa il recunoastem niciodata ca lider al nostru pe asa zisul "REGE" Dorin Cioaba fiul regretatului Florin Cioaba”, a declarat Aurel Roșianu.

 

Liderul romilor clujeni susține că etnia și-a ales un reprezentant ”în Parlamentul Romaniei, Deputatul Nicolae Paun. Au reprezentanti numiti in structurile guvernamentale, au alesi locali. Romii din Romania nu vor recunoaste nici ”Imparati nici Regii” niciodata. România este țară membră a Uniunii Europene, iar aceste titulaturi, Rege, Împărat, sau șef de stabor, ne fac doar deservicii atât nouă, romilor cât și populației majoritare”.

 

Romii au doi regi autoproclamaţi. Dorin Cioabă va fi regele internațional al romilor, iar fratele lui al celor din România

Comentarii Facebook