Revoltător! Cîmpeanu a tăiat pe ascuns bursele sociale pentru liceenii de la sate


O nouă decizie controversată luată de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. „A tăiat bursele sociale de 200 de lei pe care le primeau elevii de la sate care fac liceul în altă localitate. Pe ascuns, pe 7 septembrie”, anunță membrii USR PLUS.

Vedem că PSD și PNL găsesc bani pentru pensiile speciale și pentru miile de sinecuri create pentru membrii de partid, dar nu găsesc bani pentru elevii din mediul rural care vor să învețe. 200 de lei erau, pentru mulți dintre acești liceeni, banii cu care plăteau transportul spre școală, un alt beneficiu pentru care Guvernul PSD-PNL nu a alocat bani la rectificarea bugetară de anul acesta.

Vorbim de elevii care fac eforturi suplimentare să meargă la școală, pentru că în localitatea lor nu există un liceu. Ce fel de ministru al Educației, de politician, de om se gândește să taie tot de la ei? România Educată prin tăierea burselor care permit accesul la învățătură.”, se arată într-un comunicat publicat de USR PLUS. 

Ministrul Educației este criticat dur și pentru modificările aduse la proiectul noilor legi ale Educației. Propunerea ministrului de a organiza admitere separată la colegii, rămâne cel mai dezbătut subiect din proiectul noilor legi ale Educației. 

Comentarii Facebook