REVOLTĂ la PDL. Se cere ”capul” lui Vasile Blaga pentru pierderea alegerilor

 

Lupta pentru preluarea conducerii PDL s-a declanșat după primele minute de la anunțarea rezultatelor alegerilor de duminică, 9 decembrie. 

 

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a cerut asumarea responsabilității. ”E normal să se facă o analiză. Astfel de analize se fac şi atunci când câştigi şi atunci când pierzi. Este posibil să avem şi un congres. Să nu uităm ce s-a întâmplat după alegerile locale, cine a cerut atunci măsuri şi cine a luat deciziile. Cei care au decis atunci trebuie să-şi asume acum rezultatul alegerilor parlamentare”, a precizat Gheorghe Falcă, conform rtv.net.

 

Fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, a fost la fel de dură și a cerut ”reconstrucţia”, spunând că ”oameni care aduc voturi sunt cei care trebuie să conducă”. Udrea a câștigat un mandat de deputat la Roman.

 

De asemenea, și ex-vicepreşedintele PDL, Cristian Boureanu, a criticat ”inventarea ARD” și a spus că ideea a fost ”o mare prostie”.

 

Vineri, liderii PDL se vor întâlni pentru a analiza rezultatul alegerilor, dar și necesitatea unui congres extraordinar. ”E prematur să ne pronunţăm asupra nevoii unui congres. Rămâne să facem fiecare analiza şi apoi vom vedea care e pasul următor. Nu ştiu dacă responsabile sunt anumite persoane, sau dacă e vorba de echipă. Ceea ce pot spune cu siguranţă este că acest vot uninominal nu are legătură cu uninominalul. În colegiul meu am făcut tot posibilul şi n-am reuşit. Avem de fapt un vot politic, ăsta e adevărul”, a spus liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader.

 

USL a obţinut o victorie de necontestat. Noi vom trebui să identificăm ce anume nu a mers în această campanie. Fiecare organizaţie judeţeană va trebui să facă o analiză serioasă pentru a înlătura orice suspiciune de blat. Abia după aceste analize ale filialelor trebuie să vedem ce vom face mai departe. Eu cred că este nevoie de o coagulare în jurul PDL şi ARD a tuturor forţelor care nu sunt acaparate de USL”, a precizat și Sulfina Barbu.

Comentarii Facebook