Remus Lăpușan o acuză pe șefa Inspectoratului Școlar Cluj că face presiuni politice asupra directorilor care nu fac politică


Remus Lăpușan, lider PRO România Cluj și candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj, condamnă modul nedemn și lipsit de orice urmă de deontologie prin care inspectorul general școlar, Marinela Marc, a încercat să obțină demisia unor directori de școală care au preferat să rămână neutri în raport cu conducerea politică a primăriilor.

Doamna Inspector Școlar Marinela Marc Rușinică, ați finalizat demersurile pentru începerea anului școlar? Sunteți atât de mulțumită de pregătiri, încât ați simțit nevoia altor preocupări? De ce umblați prin județ și puneți presiuni pe directorii de școală care nu vă susțin candidații pentru alegerile locale? Nu mai bine ne prezentați un raport cu scenariile pe care vor începe anul școlar unitățile de învățământ primar și gimnazial din județ?”, întreabă public Remus Lăpușan.

Acesta acuză că Aurel Ioan Lar, directorul Școlii Gimnaziale Gârbău, a fost supus unor presiuni psihologice intense și unor încercări de discreditare, atât de către primarul localității, Broaina Gheorghe-Lucian, cât și ulterior, de către inspectorul general școlar Marinela Marc, care i-a cerut demisia, în mod nefundamentat.

Joi, 13 august, mă aflam în clădirea școlii pentru a finaliza o serie de pregătiri în vederea începerii anului școlar, pe scenariul verde. Am fost notificat telefonic de către secretara domnului primar că voi primi vizita inspectorului școlar județean și în mai puțin de o jumătate de oră, aceasta a ajuns la școală însoțită de domnul primar și de domnul Keizer Robert, consilier județean și consilier al domnului primar. 

După ce au analizat investițiile făcute de domnul primar în școală, doamna inspector mi-a transmis, inițial voalat, apoi direct, că nu este în regulă că nu îl susțin pe domnul primar, iar exprimarea sa a fost ”chiar dacă primarul v-ar scoate afară pe geam, trebuie să găsiți înțelepciunea să treceți peste”, cu referire la faptul că, la serbarea de final de an, primarul trimisese patru oameni să mă scoată din sala de sport în care se desfășura evenimentul, în văzul întregii audiențe, pe motiv că nu am încălțăminte corespunzătoare. 

Mi-am permis să prezint și investițiile făcute de noi din sponsorizări și alte surse private, precum și faptul că domnul primar a ignorat alte urgențe, precum înlocuirea mobilierului degradat sau plata unor utilități, dar doamna inspector o ținea una și bună, că-mi cere demisia dacă nu respect solicitările primarului.

Menționez că eu am ocupat locul prin concurs, iar demisia mi-o voi da doar când consider eu de cuviință, în niciun caz ca urmare a unor presiuni politice”, subliniază Aurel Ioan Lar.

Liderul PRO România Cluj, Remus Lăpușan, cere public autorităților competente să demareze o anchetă pentru a stabili cu exactitate în ce context și în baza căror documente doamna Inspector Școlar Marinela Marc cere demisia unor directori de școală tocmai înainte de campania electorală. 

Comentarii Facebook