REFERENDUM 2012: 306 secţii de votare în afara ţării


MAE a finalizat lista cu secţiile de votare organizate în afara ţării pentru referendum, aceasta conţinând un număr de 306 de secţii de votare, cu 5 mai mult decât lista de secţii suplimentare stabilită în 18 iulie.

Potrivit unui comunicat de presă transmis luni de minister, evaluarea a ţinut cont de posibilităţile tehnice - sediu, comunicaţii etc. - şi de personal, pentru organizarea secţiilor de votare în condiţiile legii, inclusiv obţinerea acordului ţărilor de reşedinţă.


"De asemenea, în cuprinsul listei a fost operată o modificare la un număr de 7 secţii a căror locaţie a fost schimbată, ca urmare a lipsei acordului autorităţilor locale pentru organizarea unor secţii de votare", precizează MAE.

Lista finală este disponibilă pe pagina de internet a MAE, în secţiunea "Referendum 29 iulie 2012". Lista completează şi modifică lista suplimentară a secţiilor de votare din cadrul misiunilor diplomatice din data de 18 iulie.


Potrivit listei publicate de MAE, numărul secţiilor de votare pentru referendumul din 29 iulie este de 54 în cazul Italiei şi de 46 în Spania, acestea fiind ţările cu cele mai numeroase comunităţi de cetăţeni români. De asemenea, în Republica Moldova vor fi 14 secţii, în SUA vor fi 24 de secţii (faţă de 21 secţii în 18 iulie), în Franţa - 10, în Marea Britanie - 8, în Germania - 5, în Austria - 5, în Canada - 4, în Grecia - 4, în Cipru - 3, în Turcia - 5 secţii de votare.

Comentarii Facebook