Vineri 27 Ianuarie

Războiul plângerilor penale din conducerea României continuă. PMP depune plângerea împotriva lui PontaDupă ce premierul Victor Ponta a anunțat că PSD va depune o plângere penală, care a fost semată de mai mulți parlamentari, împotriva lui Traian Băsescu pentru declarațiile făcute la adresa Gabrielei Firea, a venit și rândul celor de la PMP să îl atace pe prim-ministru.

Elena Udrea a anunţat că Partidul Mișcarea Populară va depune, marţi, la Parchetul ICCJ o plângere penală împotriva premierului Victor Ponta şi a şefului Corpului de control al primului ministru, Ion Lazăr, în care îi acuză pe aceştia de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi inducere în eroare a organelor judiciare.

"Am finalizat plângerea împotriva primului ministru Victor Ponta şi a şefului Corpului său de control, domnul Ion Lazăr, şi vom depune această plângere penală astăzi la Parchetul General. Prin această plângere îl acuzăm pe domnul prim-ministru şi pe şeful Corpului de Control de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, care este prevăzută şi pedepsită de art. 297 alin. 2 din noul Cod penal, precum şi instigare la infracţiunile de inducere în eroare a organelor judiciare, ameninţare şi şantaj prevăzute şi pedepsite de dispoziţiile art. 47 din noul Cod penal", a precizat Elena Udrea într-o conferinţă de presă, potrivit Mediafax.

Udrea susține că premierul "şi-a transformat Corpul de control în organ de intimidare, şantaj şi represiune" împotriva celor care i se opun.

"După cum ştiţi, domnul Victor Viorel Ponta şi-a transformat Corpul de control în organ de intimidare, şantaj şi represiune împotriva celor care se opun în aceste zile, în această perioadă PSD şi lui însuşi. Şi-a permis prin acest instrument să controleze pe cei care au semnat listele iniţiate de PMP împotriva creşterii preţului la combustibil", a adăugat Elena Udrea.

Comentarii Facebook