Rareș Bogdan respiră ușurat că nu sunt alegeri în primăvară: Ar fi un dezastru pentru actualele partide ale coaliției


Rareș Bogdan a spus că dacă ar urma alegeri în perioada care urmează, atunci partidele din coaliția de guvernare ar avea probleme. 

Noi avem avantajul că nu avem alegeri în toamna asta, respectiv în primăvară. Dacă am avea alegeri în toamna asta, în iarnă sau la primăvară, ar fi un dezastru pentru actualele partide ale coaliției, poate cu excepția UDMR, deși și acolo ar avea de tras să obțină 5%.

Având în vedere că primele alegeri sunt peste 2 ani și 10 luni, avem timp să consolidăm imaginea unei guvernări responsabile care nu își bate joc de români și avem timp să arătăm că această bâlbâială nu caracterizează o guvernare întreagă.

Eu cunosc foarte bine istoria recentă și eram student când a condus CDR, nu avem cum să nu facem anumite paralelisme, de parcă cineva a scris un scenariu pe care călcăm și noi cum a fost atunci. Eu vreau să cred că am învățat din greșelile trecutului și să înțelegem că doar împreună putem reuși, nu separat.

Ar fi o imensă eroare din partea noastră, ca lideri ai coaliției, să ne batem joc de șansă și de valul de simpatie pe care am venit. Încă nu e epuizat valul de simpatie, oamenii încă au răbdare și ne solicită să ne maturizam, să guvernăm și să lăsăm războaiele fratricide, ceea ce înseamnă că au încă disponibilitatea să ne dea cecuri în alb, dar mult timp răbdarea lor nu va mai dura.

Nu ne trebuie decât minte. Dacă nu avem minte la noi să înțelegem oportunitatea și ne batem joc de șansa asta, atunci înseamnă că țara asta are pur și simplu un blestem când vine dreapta la putere”, a spus Rareș Bogdan, pentru stiripesurse.ro.

Comentarii Facebook