RAADPP Cluj vrea să se salveze punând taxă pe drumurile județene. Lăpușan: Desființăm regia și o facem direcție

 

Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Privat (RAADPP) Cluj ar putea deveni direcție în cadrul Consiliului Județean Cluj. 

 

Regia trebuie desființată, dar angajații ar dori să se transforme în societate, pentru a-și menține actualul statut și salarii. Media veniturilor în RAADPP Cluj este de 3.000 de lei, regia având 110 de angajați, cu 5 directori care au venituri de peste 6000 de lei. Directorul general, Mircea Avram, câștigă lunar 9.000 de lei.

 

Președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan, a declarat că nu susține ideea transformării regiei în societate, la care CJ Cluj să fie acționar majoritar și pe care să o întrețină financiar. 

 

Eu fac parte din executiv. Poziția mea este una foarte clară și o susțin. Din punctul meu de vedere, RAADPP trebuie să devină direcție în cadrul CJ Cluj. Nu sprijin ideea de înființare a unei societăți pentru că avem experiențe neplăcute cu societățile din subordinea Consiliului Județean Cluj. Cu Protecția și Paza avem probleme, cu Cluj Arena ave probleme, cu Clujana avem probelem. Acum ne mai lipsește ca RAADPP să fie societate. Cred că varianta cu direcție în cadrul Consiliului Județean este cea mai bună. Trebuie să ținem cont de angajații din această regie. Eu nu cred că ei pot demonstra să se susțin financiar. Ei se vor susține tot cu Consiliul Județean Cluj”, a declarat Remus Lăpușan.

 

Acesta a spus că o parte din muncitorii de la RAADPP Cluj vor putea trece la Regia Autonomă de Drumuri Județene Cluj, care este rentabilă. ”Acum avem două regii cu același obiect de activitate. RADJ este rentabilă, iar RAADPP Cluj nu”, a precizat Lăpușan.

 

Surse din cadrul RAADPP au precizat că bugetul pentru viitoarea societate, propusă de conducerea regiei, s-ar putea forma din taxele și autorizațiile emise, lucrările pe care regia le face (marcaje de drumuri, tunderea zonelor verzi de pe marginea drumului etc), dar și din instituirea unei taxe pe drumurile județene pentru camioane și mașini de tonaj, după modelul altor județe.

 

Dacă Regia va deveni direcție în CJ Cluj, salariile angajaților vor scădea. Spre exemplu de la 3000 de lei cât câștigă un angajat cu studii, ar ajunge la maxim 1500 de lei. 

Comentarii Facebook