PSD Cluj vrea impozite mai mici pentru persoanele cu venituri scăzute



PSD Cluj susține adoptarea impozitului diferențiat propus de guvernul Ponta, măsură de cre vor beneficia persoanele care au venituri foarte mici.

Va fi pastrat plafonul de 16% si va fi introdus, pe parcursul mandatului, impozitul diferentiat pe venitul salarial cu cote de 8%, 12% și 16% - măsura îi vizează pe românii cu venituri mici”, a declarat Remus Lăpușan, președintele PSD Cluj.

Liderul social democraților clujeni susține că astfel salariile vor crește în următorii doi ani cu un procent de 12,5%.

Conform acestei strategii fiscal-bugetare, salariul minim va crește până în 2016 cu 12,5%! Prezența acestor elemente în Strategia fiscal bugetară 2014-2016 demonstrează voința Guvernului României de a pune în aplicare măsuri precum: reducerea CAS și reducerea, treptată, a TVA, reducerea impozitării pentru cei cu venituri mici, creșterea veniturilor minime (salarii, pensii etc.), reducere fiscalitate și sprijinirea creșterii economice”, a mai precizat Lăpușan.

PSD susține că realizarile Guvernului Ponta în 2013 au pornit de la măsurile asumate în programul de guvernare USL: ”reîntregirea salariilor bugetarilor, creșterea pensiilor – pentru prima oară după 3 ani; creșterea salariului minim cu 15% și creșterea venitului minim garantat; s-au plătit arierate (datorii mai vechi de 90 de zile) de peste 2,6 miliarde lei pentru medicamente, s-au plătit arierate de circa 1 miliard lei la nivelul autorităților locale; creșterea substanțială a absorbției fondurilor europene, datorită creșterii cheltuielilor de cofinanțare precum și a împrumuturilor din trezorerie pentru prefinanțare, de la 8% în mai 2012 la 34% în prezent”.

Comentarii Facebook