PSD Cluj propune ca elevii din clasa intai sa primeasca gratuit bocanci Clujana


Dupa programul "Primul Ghiozdan", initiat de presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, acum reprezentantii PSD Cluj au propus ca elevii din clasa intai sa primeasca gratuit bocanci Clujana.

"Prin Hotararea Consiliului Judetean Cluj nr. 188/2011 s-a aprobat Programul "Primul Ghiozdan" in vederea sustinerii invatamantului scolar din judetul Cluj, prin crearea unui instrument eficient impotriva fenomenului de abandon scolar si de stimulare a elevilor. Programul "Primul Ghiozdan" isi propune sprijinirea elevilor din mediul urban si rural in parcurgerea procesului instructiv - educativ, prin acordarea fiecarui elev inscris in clasa I in anul scolar 2011 - 2012 a unui ghiozdan echipat cu un set minim de rechizite", se arata in proiectul initiat de consilierii PSD: Mihaela Rozor, Ioan Bota, Danut Dorel Canta, Traian Florinel Cuc, Valentin Claudiu, Pop-Puscas Teodor si Liviu Medrea.

Pornind de la acest exemplu, consilierii au propus ca elevii ai caror parinti au venituri modeste sa primeasca bocanci. "Am solicitat aprobarea unor masuri in vederea sustinerii invatamantului scolar din judetul Cluj, prin distribuirea gratuita in luna noiembrie 2011 a cate unei perechi de bocanci fiecarui elev din clasele I-VIII din mediul rural, in ale caror familii media veniturilor pe persoana este sub 200 lei. Solicitarea are la baza necesitatea reducerii abandonului scolar in mediul rural in conditiile comasarii institutiilor de invatamant, a lipsei autovehiculelor pentru transportul elevilor si a soferilor, a reducerii fondurilor banesti pentru carburanti", se arata in propunerea consilierilor PSD.

Din pacate, initiativa acesta s-a lovit de rezistenta consilierilor PDL, care au propus si obtinut amanarea proiectului.

Comentarii Facebook