PSD Cluj îl atacă DUR pe Mihai Seplecan

 

Consilierul județean PNL Cluj, Mihai Seplecan, este atacat dur de tinerii din PSD Cluj. 

 

TSD Cluj constată cu regret că dl. Mihai Seplecan nu înțelege că înainte de a încerca să obțină un răspuns politic din partea liderilor PSD Cluj trebuie să răspundă la câteva întrebări de interes public, referitoare la CV-ul domniei sale, la încrengăturile politice cu Alin Tișe din 2012, la sursa de finanțare cu care a contribuit la campaniile electorale PNL-Uioreanu contabilizate meticulos în carnețelul șpăgii.

 

În ultima perioadă dl. Mihai Seplecan, deontologul asistat social al banilor publici a devenit foarte vocal, fapt neobișnuit pentru domnia sa, având în vedere că în cadrul Consiliului Județean Cluj în ultimii doi ani a vorbit doar odată, când a înmânat invitații la căsătoria domniei sale”, a declarat Horia Nasra, președintele TSD Cluj-Napoca.

 

Tinerii social-democrați clujeni ”îl invită pe dl. Mihai Seplecan să-și verifice mai întâi parcursul profesional din ultimii ani cât și contractele tenebroase intermediate pe la colțurile politicii clujene și apoi să țină lecții de moralitate”, se mai arată în comunicat.

 

Reacția a venit după ce Seplecan a cerut rezilierea contractului lucrărilor de execuție la CMID și pedepsirea celor vinovați.

 

Redăm mai jos, integral, comunicatul lui Mihai Seplecan.

 

Despre neregulile din lucrările de la Centrul de Management Integral al Deșeurilor Cluj, am atras atenția atât ca și consilier județean, cât mai ales ca vicepreședinte delegat cu atribuții de președinte al CJ Cluj, când am avut și toate pârghiile de control la îndemână. Reamintesc vizita făcută în luna iunie împreună cu presa și responsabili ai CJ Cluj la acest obiectiv, vizită în care am lansat o listă lungă de obiecții și de semne de întrebare. Era de datoria mea, ca și ales al județului, să supervizez o investiție a Consiliului Județean, să văd ce s-a întâmplat cu banul public. Dacă lucrările au fost executate la timp și bine. Cu această ocazie s-au putut constata, cu ochiul liber, că lucrările de la taluzuri erau făcute de mântuială, că există excavări făcute ilegal care pun în pericol integritatea fizică a obiectivului șamd. Era clar încă de atunci, chiar și fără mult așteptata expertiză, că lucrările la obiectiv au fost compromise. Acum, că în sfârșit, rezultatele mult prea dositei expertize au fost făcută public, constatăm că experții nu se sfiesc să declare această lucrare drept una “malefică”. Cum malefic am fost declarat și eu de către cei din PSD Cluj doar pentru că m-am apuca să le sap printre interese. Atrag atenția că, în timpul acelei vizite în teren, am declarat public că nu mă opresc până nu vor fi identificați toți cei care se fac responsabili de risipirea banului public. Și că voi cere lămuriri și cu privire la situația Aeroportului Internațional Cluj și a investiției în drumul Răchițele – Ic Ponor. Așa că nu mă mir că cei de la PSD Cluj au făcut tot posbilul să nu mai am acces la informații, cu complicitatea unor slujbași ai CJ Cluj și ai Instituției aservite politic a Prefectului Cluj.

 

Imediat după ce s-a reinstalat în scaun, vicepreședintele Ioan Oleleu s-a declarat atoate-știutor cu privire la situațiile existente la obiectivele enumerate și stăpân pe gestionarea corectă a acestora. De atunci, în afară de glumițele ieftine cu privire la eforturile altora de a-și face datoria față de banul public, performanțele lui Ioan Oleleu la cârma județului se reduc la introducerea în incidență de plată a Aeroportului Internațional Cluj și la dosirea timp de două săptămâni a unui raport de expertiză care evidențiază grave nereguli în execuție la obiectivul de investiții CMID. Nici nu știu dacă, fără cererile pe care le-am făcut public, după ce le-am epuizat pe cele instituționale, pentru ca rezultatele expertizei să fie date publicității, actuala conducere a județului nu ar fi dosit pe mai departe adevărul. Mai ales că Ioan Oleleu, în loc să facă publică expertiza beneficiarilor reali, adică cetățenilor Clujului, s-a dus cu ea în băț la 1 septembrie la Ministerul Dezvoltării – probabil să ceară clemență. Reamintesc că expertiza a venit la CJ Cluj în 22 august.

 

Am declarat public că aștept rezultatele expertizei pentru a mă pronunța cu privire la rezilierea contractului de execuție. Cu rezultatele dezastruoase în față, cer public nu atât rezilierea contractului de execuție, cât și inițierea procedurilor legale necesare ca cei care se fac vinovați (antreprenor, constructori, responsabili cu supervizarea), să fie identificați și să returneze banii încasați nemeritat pentru acest obiectiv.

 

Acest obiectiv vital județului Cluj trebuie salvat, nu îngropat ca celebra afacere Power Pack – noi știm că cei de la PSD Cluj sunt specialiști în aruncarea banului public la gunoi mai ales în afaceri care privesc managementul deșeurilor menajere”.

Comentarii Facebook