PSD Cluj depune plângere penală împotriva consilierilor Călin Tuluc și Ioan Petran

 

PSD Cluj va depune plângere pentru abuz în serviciu împotriva consilierilor județeni Ioan Petran și Călin Tuluc, pentru că s-au opus validării în funcția de consilier județean a lui Cristian Matei.

 

Din punctul nostru de vedere Constituția nu poate fi încălcată de nimeni și mai mult acest lucru nu se poate întâmpla nici în Consiliul Județean Cluj. Teoretic, dreptul de a fi ales și de a alege este un drept pe care îl garantează Constituția României. În consecință, faptul că în comisia de validare a Consiliului Județean, domnii consilieri județeni Tuluc și cu Petran au blocat validarea domnului Cristian Matei pentru funcția de consilier județean este un abuz în serviciu. Pentru acest lucru, pentru abuz în serviciu, noi am hotărât să le facem plângere penalăla Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. Plângerea a fost semnată și ștampilată și va fi depusă marți prin avocat.

 

Nu exista nicio motivație, potrivit legii, potrivit referatului, care s-a aflat la baza hotărârii de consiliu județean, ca domnul Cristian Matei să nu fie validat sau să fie blocat în comisia de validare”, a explucat Remus Lăpușan, președintele PSD Cluj.

 

În comisia de validare sunt cinci membri, dar numai patru au fost prezenți, un reprezentant al PSD lipsind. Scorul a fost 2-2, după ce Ioan Petran și Călin Tuluc au votat împotriva validării.

Comentarii Facebook