PSD Cluj: Dati afara pe capete, politistii merg 100 de kilometri pentru a rezolva un caz


Reprezentantii PSD Cluj il acuza pe ministrul de Interne, Traian Igas, ca a concediat foarte multi politisti, iar cei ramasi trebuie sa parcurga zeci de kilometri pana la un caz.

"In judetul Cluj, rata infractionalitatii a crescut foarte mult dupa marea reorganizare facuta de Traian Igas, iar acest lucru nu poate fi contestat de nimeni. Oriunde am mers prin judet in ultima perioada, oamenii se plang de faptul ca efectiv simt ca nu mai este nimeni care sa ii protejeze de infractori. Intr-o perioada in care avem mari probleme din cauza crizei financiare pe care Guvernul Boc nu a stiut sa o gestioneze, nu aveam nevoie de o "minte odihnita" ca a dlui Igas, care sa reorganizeze unul dintre cele mai importante ministere ale unui guvern, un minister care raspunde direct de siguranta populatiei", a precizat Remus Lapusan, presedinte PSD Cluj.

"Cetatenii au nevoie de protectia agentilor de politie in aceasta perioada si nu de disponibilizarea lor. In acelasi timp cetateanul pentru un minim acces la actul de justitie care implica o declaratie, o plangere sau alte acte necesare unei cercetari trebuie sa parcurga distante de zeci de kilometri . Asa zisa Mare reforma nu poate fi pusa in aplicare, lucru care-l spun toti specialistii din politie, inclusiv la nivelul IGPR, pentru simplul fapt ca nu ai nici personalul si nici logistica necesara, siamintesc aici numai criza de combustibil cu care se confrunta lucratorii din politie", a declarat chestorul de rezerva Teodor Pop Puscas, fostul sef al IPJ Cluj.

Social democratii clujeni considera ca "nimeni nu s-a gandit cand s-a facut aceasta reforma ca exista zone in care politistii care mai lucreaza astazi trebuie sa faca aproape 100 de kilometri pentru a rezolva o situatie. Asta ca sa nu mai vorbim de faptul ca drumurile din Romania nu sunt toate intr-o stare care sa permita o interventie de urgenta conform standardelor".

Reprezentantii PSD Cluj ii cer prefectului Florin Stamatian sa prezinte o statistica cu privire la cresterea ratei infractionalitatii ca urmare a diminuarii numarului de politisti.

 

Vezi si...

Comuna Chinteni, raiul hotilor! Postul de politie a fost desfiintat in urma reorganizatii marca Igas

Comentarii Facebook