PSD Cluj acuză RADPP de ”jaf pe bani publici” în mandatul lui Mircea Avram: Au supraevaluat lucrări de cel puțin 10 ori FOTO


Președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan, acuză conducerea RADPP, din mandatul lui Alin Tișe ca și președinte al CJ Cluj, că a ”umflat” prețurile unor investiții de cel puțin 10 ori în anumite cazuri.

În acel moment, în fruntea RADPP se afla Mircea Avram, care urmează să fie repus în funcție de vineri.

La cabinetele medicale de pe strada Băița, care se află în administrația Consiliului Județean Cluj, s-au cheltuit pentru 190 metri liniari de gard aproximativ 35.000 lei, ceea ce pentru mine și pentru toată lumea o surpriză foarte neplăcută și cred că cineva o să trebuiască să ia măsuri. În orice caz, cred că domnul Mircea Avram nu mai are ce căuta în această funcție și credem că ar trebui să își dea demisia și din funcția de membru al consiliului de administrație al RADPP-ului, pentru că prin ceea ce a făcut și-a bătut joc de banii publici. practic materia primă pentru un asemenea gard costă 6.000 lei, iar acesta a costat 35.000 lei”, a declarat președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan.

 


De asemenea, la aceeași adresă, au fost cheltuiți 52.261,88 lei pentru asfaltarea aleilor din spatele clădirii și 21.507,47 lei pentru plantarea de arbuști și iarbă în spațiile verzi de lângă construcție.

Toate aleile din spatele clădirii au în jur de 186 metri pătrați și mai sunt 135 metri liniari de borduri. Această lucrare a costat în jur de 52.000 lei. Mi se pare mai mult decât bătaie de joc.

În 2011 au fost amenajate spațiile verzi din jurul clădirii, unde ar trebui să găsim 84 de Tuia sau de Buxus, care au fost plantate dar din păcate nu se văd și au mai fost folosite 84 kilograme de sămânță de iarbă. Cu 84 kilograme de sămânță de iarbă însămânțezi aproximativ 4 hectare de teren, iar aici este vorba despre 180 metri pătrați”, a mai spus liderul PSD Cluj.

Aceeași situație se regăsește și la clinica medicală de pe strada Galaxiei, aflată tot în administrarea Consiliului Județean Cluj, unde au fost făcute, de asemenea, investiții la ”suprapreț”, susțin social-democrații.

A fost făcută o investiție de 74.000 de lei în luna august 2011, când domnul Mircea Avram era șef la RADPP și domnul Tișe era președintele Consiliului Județean Cluj. Tuia piramidală, 39 de bucăți, nu mai există așa multe pe aicea, au fost achiziționate cu 70+ TVA, preț dublu față de ce avem pe piață. Au fost achiziționați 170 metri cubi de pâmânt vegetal, 20 metri cubi de turbă, gazon, 230 de borduri și băncuțe de 250 lei. Pe tot ce se află în curte s-a cheltuit 74.000 lei. Orice gospodar, dacă ar avea 74.000 lei, cred că ar face aproape o casă de vacanță cu ei. Aici s-au adus 20 metri de pământ, două băncuțe și trei arbuști”, a mai spus Remus Lăpușan.

O altă investiție a fost făcută în mai 2012, când au fost cumpărate 470 arbuști Buxus, cumpărați la prețul de 40 lei, în ciuda faptului că un asemenea arbust costă, în medie, 5 lei.

”S-au plantat 470- de bucăți de Buxus, care au costat, în medie, 40 lei bucata, iar manopera a fost de 15 lei. Practic, cu TVA cu tot prețul a ajuns la aproape 100 lei pentru un singur Buxus”, mai spune Lăpușan

Tot acolo a fost montat și un balansoar în valoare de 3.000 lei, care deja este în paragină.

 




Cea de-a treia investiție pe care social-democrații clujeni o consideră supraevaluată a fost făcută chiar la sediul RADPP, unde a fost cheltuită suma de 19.230 lei pentru un banner stradal și un panou pe poarta clădirii.

De asemenea, s-au mai cheltuit 14.375 lei, respectiv 22.254 lei pentru două locuri de fumat.

 



Aici a fost vorba de un jaf pe bani publici. Este vorba de lucrări supraevaluate de cel puțin 10 ori în multe situații și așteptăm ca domnul Mircea Avram să dispară din viața publică, pentru că așa ceva nu este admis. Domnia sa a fost director la RADPP. Domnul Tișe să-și ceară scuze pentru ce a făcut domnul Avram, pentru că era domnul dânsului de casă. Domnul Iuga, la fel, trebuie să plece pentru că este un incompetent și nu are nicio legătură cu tot ceea ce înseamnă managementul performant într-o regie ca RADPP-ul”, a punctat Remus Lăpușan.

Comentarii Facebook