PSD Cluj acuza politizarea CNA: A fost propusa candidatura lui Grigore Zanc, dar a fost ales unul de la PDL


Partidul Social Democrat acuza politizarea Consiliului National al Audiovizualului (CNA).

"Prin incalcarea brutala a practicilor parlamentare, PDL a pus mana pe o institutie publica cu rol extrem de important in campania electorala. In acest moment, Consiliul National al Audiovizualului este controlat de actuala putere, ceea ce ofera certitudinea unor abuzuri la adresa opozitiei si a televiziunilor care nu servesc interesele lui Traian Basescu si ale PDL.

Desi isi manifesta public disponibilitatea de dialog cu opozitia si cu societatea civila, in realitate coalitia majoritara a instituit o adevarata tiranie a majoritatii. Dialogul clamat este doar o minciuna. in spatele acestui discurs se ascund demersuri concrete si explicite menite sa conduca la o permanentizare si consolidare a puterii.

Partidul Social Democrat doreste sa informeze ca, in virtutea algoritmului politic, l-a propus pe domnul Grigore Zanc pentru un nou mandat in CNA. Acesta a fost inca din 2004 membru al Consiliului si, la expirarea mandatului, in octombrie 2010, PSD s-a pronuntat pentru continuitate, sustinandu-l in continuare pe domnul Zanc pentru postul de la CNA. Acest altgoritm vizeaza mentinerea unui echilibru intre putere si opozitie, fiind legitimat de votul popular. Dar, daca in cazul UDMR regula a fost respectata, in ceea ce priveste opozitia, candidatul sustinut de PSD a fost respins, in locul sau fiind numit candidatul PDL", se arata intr-un comunicat de presa al PSD Cluj.

Social democratii au mai subliniat ca "din octombrie 2010 si pana acum, in pragul campaniei electorale pentru alegerile locale, actuala putere nu a fost interesata de numirea unor noi membri in CNA. Este clar ca PDL se pregateste sa foloseasca toate institutiile statului in campania electorala, anuland astfel competitia libera si votul democratic. PSD trage din nou un semnal de alarma in privinta abuzurilor actualei puteri si face apel la CNA sa isi mentina echidistanta, sa nu se implice in competitia politica si sa serveasca interesul public".

Comentarii Facebook