PSD caută premier nou, cu toată că Grindeanu nu a demisionat: ”Un prim-ministru este legitim cât timp are sprijinul politic”



Comitetul Executiv Național al PSD se reunește, din nou, joi, pentru a discuta o nouă propunere de premier, după ce partidul i-a retras sprijinul politic lui Sorin Grindeanu.

Liviu Dragnea a spus că alegerile au fost câștigate de PSD și ALDE și în continuare majoritatea este aici.

"Un prim-ministru este legitim cât timp are sprijinul politic al formațiunilor care l-au votat. În acest moment, PSD și ALDE, care l-au propus prim-ministru, au acordat sprijin politic și l-au votat în Parlament, au retras acest sprijin", a precizat Dragnea, într-o conferință de presă, la finalul CExN al PSD, relatează AGERPRES.

Acesta subliniat că nu se mai poate vorbi despre un guvern atât timp cât miniștrii acestuia și-au prezentat demisia.

"Nu prea mai putem vorbi de un guvern — toți miniștrii și-au prezentat demisia. (...) Și constituțional și politic vorbind, sper ca dl. Sorin Grindeanu să nu se agațe de această procedură, pentru că nu mai are guvern. Noi am mai adoptat o decizie astăzi, la sugestia unor colegi, o hotărâre prin care s-a decis că orice membru PSD care ar intra într-un guvern care nu mai are susținerea PSD își pierde calitatea de membru. Deci noi, practic, discutăm de un Cabinet care nu mai are membri și de un prim-ministru care sper că ia act de deciziile politice adoptate de forurile statutare care i-au și dat sprijinul politic. Mâine intenționăm să convocăm din nou un Comitet Executiv Național ca să discutăm împreună cu colegii de la ALDE despre o propunere de prim-ministru care să fie înaintată președintelui Iohannis", a arătat președintele PSD.

Întrebat cum va proceda dacă Grindeanu "se agață de această funcție" și dacă PSD va merge pe o moțiune de cenzură, liderul social-democrat a spus: "Încă sper că nu se continuă situația asta, care n-are niciun fel de explicație politică".

Totodată, el a precizat că Grindeanu nu a fost exclus din PSD.

Comentarii Facebook