PSD a votat! Vezi cine sunt noii miniștri ai Dezvoltării, Fondurilor Europene și TransporturilorPSD a susținut, vineri, o ședință a CEX prin care să decidă înlocuitorii miniștrilor Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Răzvan Cuc.

Astfel, în urma ședinșei s-a decis ca noii miniștri care să ocupe cele trei posturi lăsate vacante sunt Paul Stănescu, Marius Nica și Felix Stroe

Denatorul Paul Stănescu este înlocuitorul lui Sevil Shhaideh în postul de vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale.. În vârstă de 60 de ani, Stănescu a absolvit în 1982 Facultatea de Agronomie de la Craiova şi până în 2008 a activat în sectorul agricol. În 2008 a fost ales preşedinte al CJ Olt, funcţie în care a fost reales în 2012. Din 2010, este liderul filialei PSD Olt, iar în 2013 a fost ales vicepreşedinte al partidului, fiind socotit unul dintre cei mai influenţi lideri din teritoriu ai partidului. În anul 2016, a fost ales în Senatul României, unde ocupă funcţia de chestor, potrvit realitatea.net.

La Ministerul Fondurilor Europene va merge, în locul Rovanei Plumb, Marius Nică. Acesta are 36 de ani și a mai deținut această funcție și în timpul guvernului Ponta. El a absolvit Academia Naţională de Informaţii în 2003, cu specializarea jurnalism, comunicare şi psiho-sociologie comportamentală, apoi a lucrat până în 2008 ca ofiţer la MApN, unde analiza din punct de vedere al managementului riscurilor de incidente de securitate pe cei care doreau să se angajeze în MApN. A avut propria firmă, Holding Group Trading International SRL.

Noul ministru desemnat la Transporturi este Felix Stroe. Acesta s-a născut în 25 decembrie 1955 în localitatea Valea Teancului din Buzău. A urmat cursurile Academiei Navale Mircea cel Bătrân Constanţa, iar apoi studiile Academiei de Înalte Studii Militare Bucureşti şi Facultatea de comandă. Între anii 1978 – 1991 a fost ofiţer activ în cadrul Marinei Militare. Între 2000 şi 2003 a deţinut funcţia de viceprimar al oraşului Constanţa.

Comentarii Facebook