Protocol în PREMIERĂ între partidele din Cluj pentru proiectul Cluj Capitală Culturală Europeană

 

Președinții a șapte partide din judeţul Cluj au semnat un protocol de colaborare pentru susținerea proiectului Cluj Capitală Culturală Europeană 2021.

 

E bine să facem un front comun fără a ţine cont de culoarea politică,  să dovedim că putem trece peste eventualele orgolii politice şi să obţinem pentru Cluj-Napoca acest titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021. E bine să avem această înţelegere, e bine ca toţi actorii politici să fie de acord cu susţinerea acestui proiect. Avem nevoie de proiecte concrete şi voi încerca să iau legătura cu celelalte judeţe din Regiunea de Nord-Vest pentru susţinerea Clujului”, a spus președitele PNL Cluj, Horea Uioreanu. 

 

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a afirmă că acest protocol este un pas spre normalitate. 

 

Este un proiect al comunităţii clujene şi salut deschiderea partidelor din Cluj, pentru susţinerea acestui proiect. Cluj-Napoca este capitală Europeană a Tineretului în 2015, şi cred că acest titlu poate constitui un paşaport pentru 2021. Cluj-Napoca a fost desemnat de Comisia Europeană drept cel mai primitor oraş din UE, mai multe publicaţii americane au arătat că municipiul este între primele trei oraşe care dau tendinţele în arta contemporană şi cred că, prin normalitate, putem crea cadrul pentru obţinerea titlului”, a adăugat și Emil Boc.

 

Protocolul a fost semnat de președinții filialelor judeţene ale PNL, PSD, PDL, UDMR, PC, PPDD şi UNPR. 

 

Clujul va afla în 2016 dacă va obţine titlul de Capitală Culturală Europeană.

 

Comentarii Facebook