Protest in Consiliul Local! Vanzatorii stradali i-au fortat pe alesi sa nu mareasca taxele


Zeci de vanzatori stradali s-au adunat in Sala de sticla a Consiliului Local al municipiului Cluj Napoca si au cerut sa nu fie marite taxele pentru comertul stradal.

Proiectul de majorare a taxelor a fost initiat de executivul primariei si viza majorarea acestora de pana la 8 ori. Circa 40 de comercianti si-au facut aparitia la sedinta de marti, 25 ianuarie, si le-au cerut consilierilor locali sa nu aprobe proiectul pentru ca ar insemna falimentul lor.

"Nu avem cum sa rzistam daca aceste taxe cresc. Si asa ne este greu in momentul de fata, iar daca va trebui sa platim de 8 ori mai mult cum sa mai rezistam?", s-a intrebat unul dintre protestatari.

Comerciantii stradali au precizat ca s-ar putea ca taxa de inchiriere a terenului sa creasca de la 1.000 de lei la 8.000 de lei pe an.

Alesii din Opozitie le-au tinut partea comerciantilor si au precizat ca si in 2010 s-a luat in discutie majorarea acestor taxe. Ei au precizat ca si atunci s-a luat decizia ca aceste dari sa nu fie crescute daca nu apar norme legislative la nivel national care sa solicite acest lucru.

Protestul oamenilor a avut efect pentru ca taxele si impozitele pentru comertul stradal au ramas la acelasi nivel ca si in 2010.

Comentarii Facebook