Propuneri de sistematizare a intersecției Dumitru Tăuțan - DN1, din comuna Florești. Care credeți că este cea mai bună variantă? - FOTO


Primăria Florești a depus proiectul de sistematizare a intersecției străzilor Dumitru Tăuțan și DN1 a fost depus spre avizare, cu două propuneri. 

Proiectul a ajuns la o parte extrem de importantă din lucrările de infrastructură de amploare din întreaga zonă ”Terra” și străzile Dumitru Tăuțan, Dumitru Mocanu, Petuniei și Dumitru Mocanu 2 (noua stradă ce va fi creată).

Potrivit propunerilor din proiect, intersecția D. Tăuțan - DN va fi organizată cu intersecția cu Strada Morii, prin 1. semaforizare sau 2. crearea unei benzi de mijloc pentru permiterea virajului la stânga pe ambele direcții, în condiții de siguranță sporită. 

În forma modernizată, strada D. Tăuțan va avea 4 benzi și anume: o bandă intrare din DN; o bandă ieșire spre stânga-direcția Gilău; două benzi spre dreapta

În prezent stadiul lucrărilor este următorul:

Lucrările pe acest șantier continuă cu finalizarea conectării rețelelor de apă potabilă și canalizare menajeră de pe D. Tăuțan cu D. Mocanu 2 și va începe execuția noului trotuar de pe partea stanga, (pe strada D. Tăuțan spre DN și D. Mocanu 2).

Săptămâna viitoare va fi finalizată tratarea rețelei de colectare a apelor pluviale în zonă, și se va trece la frezări și turnarea de covor asfaltic final pe strada D. Tăuțan.

1740 metri liniari de trotuare noi vor fi înființate numai pe străzile din acestă zonă, în timp ce etapa în care intră de săptămâna viitoare strada D. Mocanu 2 include pe lângă lucrări la trotuare, și cele la rețelele de iluminat public, curenți slabi, canalizare pluvială, respectiv menajeră”, a precizat primarul comunei, Bogdan Pivariu.

Comentarii Facebook