Sambata 21 Septembrie

Problema strămutării arborilor de pe strada Universității, rămâne la sertar, în pofida celor 6 ore de dezbateri. Boc: „Voi continua săptămâna viitoare”


Clujenii sunt revoltați de decizia Primăriei Cluj-Napoca de a „reloca” copacii de pe strada Universității. De la un lanț uman făcut în jurul copacilor, oamenii au ajuns la o dezbatere de 6 ore la Primărie pentru a spune un „NU” ferm replantării arborilor. Cu toate acestea, administrația Boc nu se grăbește să ia o decizie în această situație. 

La începutul ședinței de astăzi a Consiliului Local, edilul Clujului a anunțat că așteaptă să se consulte „săptămâna viitoare cu comisia tehnică de urbanism”. Așadar, clujenii vor afla peste o săptămână dacă rămân copacii sau nu.

Știți bine că nu primarul decide dacă un arbore trebuie să rămână sau nu, ci specialiștii. Dar nu înseamnă că sunt infailibile decizile din comisiile de specialitate. Nu uitați ce s-a întâmplat pe Splaiul Independenței. Nici aici nu am nicio idee preconcepută. 

Eu voi continuă dezbaterea, săptămâna viitoare cu comisia tehnică de urbanism. Am solicitat și celor de la monumente istorice să vină cu o părerea, poate și dumneavoastră veți avea o părere la diverse și vom lua ulterior cea mai bună decizie. 

Nu am nicio idee preconcepută. Ascultăm pe toată lumea și vom încerca să decidem ce e acel cel mai bun bine pentru toată lumea, că se ne unească”, a declarat Emil Boc, la începutul ședinței de Consiliu Local.

Citește și: După aproape 6 ore de dezbateri cu civicii clujeni, Boc a rămas la ideea de a consulta „specialiștii” Primăriei în cazul copacilor relocați

Comentarii Facebook