Propunere PNL Cluj: 50% din banii platiti de poluatori sa ramana pe plan local!


Deputatul PNL Cluj, Horea Uioreanu, a anuntat ca a depus impreuna cu alti colegi liberali o propunere de modificare a OUG 196/2005, privind constituirea Fondului de mediu.

"Noi propunem ca 50% din sumele colectate intr-un judet sa fie transferate Consiliului Judtean. Astfel, jumatate din banii colectati de la poluatori se intorc la locul poluarii, fiind create premisele necesare realizarii investitiilor de mediu din fondul de mediu prin implicarea autoritatilor locale. Asta si pentru ca institutiile adminsitratiei publice locale, in speta, Consiliile Judetene, cunosc cel mai bine vulnerabilitatile economice din judete, astfel si investitiile de mediu vor avea un impact mai ridicat", a declarat Horea Uioreanu.
 
Proiectul nu are in vedere si modificarea modului in care vor fi gestionate programele, acestea urmand sa fie verificate in continuare deAdminsitratia Fondului pentru Mediu.

"Consideram ca e firesc ca autoritatile locale sa aiba fonduri la dipozitie pentru a interveni acolo unde este cazul. Vezi situatia depozitelor de hexaclorciclohexan de la Campia Turzii, care dau batai de cap de ani buni, dar care nu si-au gasit rezolvarea! Prin aceste prevederi nou introduse, Consiliul Judetean Cluj ar avea la dispozitie fonduri pentru a demara procedurile de neutralizare a acestor substante. Poate autostrada nu va mai fi intarziata din cauza acestor depozite", a precizat Horea Uioreanu.

 

Citeste si...

Nu mai sunt bani pentru mutarea depozitelor toxice de la Turda

Comentarii Facebook