Duminica 28 Aprilie

Propunere din Florești: Ridicați barierele de la drumuri private / Replică: Dacă veți sta la casă, veți deschide poarta să treacă 20 de mașini?


Floreștenii s-au plâns miercuri dimineața că au circulat bară la bară și că au fost străzi blocate din cauza traficului. 

Nu se poate, mai fraților, să faci 50 de metri în 30 de minute! Florilor e blocată complet! Alo, Primăria!”, a transmis Ioana R. ”Recordul meu personal, 2 ore 15 minute de pe Florilor - Avram Iancu zona West City. Este dezastru și din păcate ca agent vânzări nu pot renunța la mașina. Este obiectul muncii!”, a spus și Atti. ”Cu bicicleta fac 30 de min de pe Florilor până la Auchan Iris la orice ora pornesc. Pe tot traseul daca vad 5 bicicliști e bine, dar e mai simplu sa ne plângem”, a replicat Iosif.

Au fost alții care au spus că autobuzele circulă aproape goale, între timp și că ar trebui folosite mai mult. O altă propunere a venit de la Loredana: ”Dar barierele dintre blocuri oare nu ar putea fi lăsate deschise dimineața ca sa ai mai multe variante de a ieși de pe străduțele mai mici? Eu asta nu înțeleg”.

Loredana, pai nu ca proprietarii de la blocurile respective sunt de un egoism si o răutate excesivă. De ce sa treacă câteva mașini zilnic pe “proprietatea “ mea? Nici nu știu cât sunt de legale, dar asta doar instituțiile pot decide. Între timp murim sufocați în trafic”, a scris Ana-Maria. 

Ana-Maria, barierele alea îngrădesc niște curți private, nu drumuri. Dacă vreodată va mutați la casa, promiteți sa va deschideri poarta zilnic sa treacă 20 mii de mașini prin curte? Înțeleg ca-i frustrant sa stai așa mult in trafic. Dar dacă azi stai, mâine iar stai oare poimâine n-ar fi mai simplu sa faci ceva legat de asta: de exemplu sa pleci mai repede, mai târziu, pe alt drum, pe jos cu bicicleta, cu scuteru, busu, trotineta, etc.? Teoretic câte ceva s-ar putea face, in afara de a trece prin curțile oamenilor, dar primăria nu pare interesată și oricum ar dura ani (asfaltarea Stejarului pana în Tauti - se poate merge si acuma, dar mai încet pentru că nu e asfaltat) o legătura cu Salicea fie din Tăuți fie de la ANL, etc. Centura metropolitană e la mulți ani distanță, dacă se va face vreodată. Metroul și mai departe. Așa că tot trebuie să ne adaptam cumva. Aglomerația nu s-o inventat în Floresti, putem să ne uităm cum s-au adaptat alții la care aglomerația a apărut cu mulți mulți ani în urmă”, a comentat și Sebi.

Comentarii Facebook