Proiectul de Bugetare participativă al Primăriei Cluj, pus la sertar în anul 2023. Boc: „Nu l-am trecut deliberat”


În bugetul pentru anul 2023 al municipiului Cluj-Napoca nu se regăsește și proiectul de Bugetare participativă, prin care iniţiativele comunităţii clujene puteau să fie transpuse în practică.

Boc a anunțat că, împreună cu specialiștii de la Facultatea de Științe Politice și Administrative, din cadrul UBB, procesul de bugetare participativă va fi regândit. 

Nu l-am trecut deliberat. Vreau ca anul acesta să restructurăm, să regândim și să refacem proiectul de Bugetare participativă, după experiența bună și de succes de până acum. Am discutat cu experți de la Universitatea Babeș-Bolyai și am convenit cu ei ca anul acesta să regândim întregul proiect, cu un nou regulament. Ca să trecem la nivelul următor. 

Noi am dat tonul în țară și pe Bugetare participativă online, și pe bugetare participativă clasică. Toți ne-au copiat modelul, toți îl implementează acum, dar cred că se trece la nivelul următor, în care trecem de la etapa proiectelor mici, care au fost până acum, la proiecte care să aibă o altă structură, o altă formă. Și pentru aceasta, anul 2023 este anul de modificare a Regulamentului. Și de pregătire a lui pentru 2024”, a declarat Emil Boc. 

Propunerile din edițiile anterioare ale programului vor fi însă, continuate și în acest an.

Comentarii Facebook