PRO România Cluj solicită autorităților locale un plan de relansare a economiei clujene


PRO România Cluj solicită autorităților măsuri proactive pentru a relansa economia la nivelul județului Cluj: mobilizarea șefilor serviciilor publice deconcentrate și descentralizate pentru a veni cu propuneri, dezbateri publice online cu liderii locali ai asociațiilor de antreprenori, ai clusterelor regionale, ai asociațiilor de fermieri sau ai diverselor categorii socio-profesionale afectate de pandemie, precum și discuții online cu primarii din întreg județul, pentru a stabili care sunt problemele cu care se confruntă și cum pot fi acestea rezolvate.

Consider că se impune realizarea unei strategii la nivel județean pentru a combate efectele economice ale pandemiei. De aceea propun ca toate instituțiile să-și unească eforturile pentru a identifica soluțiile optime. Este momentul reconstrucției, nu al jocurilor politice în vederea alegerilor”, atrage atenția Remus Lăpușan, lider PRO România Cluj.

A venit vremea ca guvernarea liberală să-și dovedească expertiza în lansarea de politici economice care să genereze o creștere sănătoasă și durabilă. Iar în completarea măsurilor guvernamentale, și autoritățile locale trebuie să dea dovadă de responsabilitate și operativitate și să vină cu un plan fezabil de a pune pe roate acele sectoare ale economiei locale care au fost puternic lovite de măsurile luate ca urmare a decretării stării de urgență”, a mai subliniat Dan Canta, președinte executiv PRO România Cluj. 

Luni, 4 mai, a avut loc reuniunea Biroului Executiv al partidului PRO România, for în cadrul căruia au fost luate următoarele decizii:

  • Să solicite Parlamentului dezbaterea și aprobarea de urgență a proiectului care prevede acordarea de măști pentru protecția cetățenilor, în regim gratuit. 
  • Să solicite Guvernului prezentarea unui raport legat de programul de testare a cetățenilor în contextul COVID-19
  • Să inițieze un proiect legislativ de sprijin pentru industria HORECA, în urma dezbaterii organizate online cu reprezentanții domeniului. 
  • Să solicite Guvernului plata imediată, chiar săptămâna aceasta, a subvențiilor pentru agricultură și a ajutoarelor de secetă. 
  • Să ceară Guvernului facilitarea accesului fermierilor la surse de apă, fără plată și fără proceduri administrative.
  • Să solicite Parlamentului înființarea unei comisii de anchetă pentru achizițiile publice realizate în perioada stării de urgență.
  • Să solicite Guvernului prezentarea strategiei pentru combaterea efectelor pandemiei

Totodată, PRO România i-a cerut prim-ministrului să prezinte, în Parlament, măsurile de relansare a economiei. Liderul partidului, Victor Ponta, a înaintat conducerii Camerei Deputaților o solicitare în acest sens, miercuri, 29 aprilie.

Nu în ultimul rând, PRO România consideră că Parlamentul este cel care trebuie să stabilească data alegerilor locale și parlamentare, în contextul în care guvernul este unul minoritar, reprezentând un singur grup parlamentar care a primit 20% din voturile cetățenilor. În consecință, PRO România crede cu tărie că acesta este singura variantă democratică în situația actuală.

Comentarii Facebook