Sambata 8 August

Primele declarații ale noului ministru de Interne: Vreau ca niciun cetățean să nu mai fie bătut de jandarmi


Noul ministru al Afacerilor Interne, Nicolae Moga, a oferit, joi, primele sale declarații, la sediul MAI.

Acesta a vorbit despre incidentul din 10 august, când numeroși români au fost bătuți de cptre jandarmi în timpul protestelor împotriva Guvernului, despre care spune că a fost ”un eveniment nefericit”.

Moga a mai precizat că își dorește ca niciun cetăţean să nu mai fie bătut de un jandarm, atât timp cât respectă legea, dar nici forţele de ordine să nu fie bătute sau jignite de către cetăţeni.

"Funcţia asta de ministru al Afacerilor Interne este o funcţie politică într-o structură militarizată. Nu se poate un ministru al Afacerilor Interne să nu colaboreze cu toate structurile. Nu se poate, pentru că colaborarea pe informaţii este foarte importantă. 10 august a fost un eveniment nefericit. Acolo lucrurile au fost combinate. Eu cer ca niciun cetăţean, niciun român să nu mai fie bătut de un jandarm atât timp cât respectă legea, dar nici un jandarm să nu fie bătut sau jignit de către un cetăţean răuvoitor care încalcă legea. Acestea sunt lucruri foarte clare pentru mine. Există în democraţie libertate de exprimare, (...) dar, atenţie, trebuie să înţelegem ce modalităţi de lucru, ce sistem să aplicăm la nivelul ordinii publice. Ne place cel din UE, unde suntem membri cu drepturi depline, aşa cum este în Germania, Franţa? Cum e peste Ocean, în America? Atunci, stăm de vorbă şi o să facem aşa cum este acolo. Deocamdată noi avem o lege, nişte regulamente, care trebuie respectate cu stricteţe", a afirmat ministul Afacerior Interne, la sediul MAI, conform Agerpres. 


Comentarii Facebook