Primarul Emil Boc, acuzat de liderul PSD Cluj că SABOTEAZĂ parcurile industriale ale Clujului

 

Președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan, îl acuză pe primarul Emil Boc că sabotează parcurile industriale ale Clujului prin faptul că nu introduce linii de transport în comun pentru muncitorii de acolo.

 

Transportul spre si de la locul de munca al clujenilor angajați la Tetarom 1 se realizeaza cu o singura linie, din Piata Mihai Viteazu. Conform datelor si cererilor inaintate de catre firmele din parc ar fi imperios necesara introducerea altor linii pe relatia Floresti,  Zorilor si Manastur - Tetarom I.  In consecinta ii solicitam edilului Emil Boc, ca acum 2 luni, gasirea unor solutii care sa satisfaca cerintele angajatilor din Tetarom I, respectiv transport cu autobuzele Ratuc pe relatia Zorilor - Tetarom I si Manastur - Tetarom I”, a declarat Remus Lăpușan.

 

Președintele PSD Cluj a mai spus că ”în anul 2007 terenul aferent lui Tetarom I a fost extins cu 12 hectare. In acelasi an, Consiliul Judetean Cluj a inceput demersurile pentru aprobarea PUZ - ului aferent. Aprobarea a fost obtinuta in anul 2011. Din pacate POT - ul aferent pe 5 hectare este de 5 %, practic facand imposibila valorificarea acestui teren catre potentialii clienti, care ar putea crea noi locuri de munca. Cred ca este de dorit obtinerea unui nou PUZ cu un POT de minim 50%. Aprobarea acestui PUZ cade in sarcina Primariei Cluj-Napoca.

 

Va solicitam dle. primar Emil Boc sa analizati posibilitatea ca POT-ul aferent celor 5 hectare sa fie reanalizat odata cu aprobarea PUG-ul la nivelul municipiului Cluj-Napoca”.

 

O altă problemă care vizează parcul industrial Tetarom 1 este nefinalizarea transferului unei parcele de 1,5 hectare, aportul ”in natura la capitalul social al societatii cu terenul de 1,5 hectare, teren aflat in proprietatea Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca.

 

In conformitate cu adresa societatii EMERSON SRL, Nr 247/26.11.2007 aceasta isi exprima intentia de a intra in posesia terenului de 1,5 hectare situat la limita sudica a Tetarom II si raul Somes. Conform HCL Cluj Napoca 162/2008 s-a aprobat aportul in natura la capitalul social al Tetarom SA cu terenul respectiv. Pana in acest moment Primaria Cluj-Napoca nu a efectuat expertiza cadastrala, nu a inscris terenul in Cartea Funciara si nu a transferat terenul la Tetarom SA. Va solicitam sa luati masuri astfel incat investitorul din parcul industrial Tetarom II sa intre in posesia celor 1,5 hectare de teren!”, a mai precizat Remus Lăpușan.

 

Primarul Emil Boc a explicat că RATUC analizează acum posibilitatea introducerii unor linii de transport spre parcurile industriale Tetarom 1 și 2.

Comentarii Facebook