Primarul din Mănăstireni e în funcție, cu toate că ANI l-a declarat incompatibil din februarie

 

Primarul comunei clujene Mănăstireni, Petru Coldea, a fost declarat incompatibil de ANI la începutul lunii februarie, dar nu a fost demis de prefect nici până azi. 

 

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate au decis că Petru Coldea a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă,întrucât, în calitate de Primar al Comunei Mănăstireni, Jud. Cluj, a semnat atât dispoziția de numire în funcția de referent a fiului său (funcție aflată până la data de 30.05.2013 în subordinea directă a primarului), cât și dispozițiile de promovare a fiului său și de acordare a gradațiilor și claselor de salarizare corespunzătoare tranșelor de vechime în muncă. Astfel, COLDEA PETRU a încălcat dispozițiile art. 76, alin. 1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora ”primarii [...] sunt obligați să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziție, în exercitarea funcției, care produce un folos material pentru [...] rudele sale de gradul I”.

 

Mai mulți consilieri locali din Mănăstireni susțin că prefectul Clujului, Gheorghe Vușcan, refuză să semneze ordinul de demitere a primarului Petru Coldea. 

 

Consilierii locali ai comunei Manastireni, jud. Cluj, Tosa Viorel, Coldea Radu, Paraschiv A. doresc sa va informeze ca pana in prezent nu a fost demis primarul comunei Manastireni, jud.Cluj Coldea Petru, care la data de 04.02.2015 a fost declarat incompatibil de catre Curtea Suprema de Justitie a Romaniei, prin decizia 426/04.02.2015, fiind o sentinta definitiva, trebuia sa-si produca efectul imediat, dar in acest caz nu si-a produs efectul la mai bine de o luna de la ramanerea ei definitive,deoarece prefectul judetului Cluj, Vuscan Gheorghe, refuza sa semneze ordinul de demitere a primarului”, acuză aleșii locali din Mănăstireni.

Comentarii Facebook