Primarul din Florești dă de pământ cu inspectorii Consiliului Județean, cu Prefectura și cu Ioan Rus

 

Primarul din Florești, Horia Șulea, a lansat o un val de atacuri la adresa Consiliului Județean, Prefecturii și a fostului ministru Ioan Rus. Șulea este nemulțumit că autoritățile sunt deranjate că a deschis Comisie de Urbanism în cadrul Primăriei. 

 

În această dimineață de joi 21 octomnbrie 2015, la Primăria Florești a descins un desant de funcționari publici de la Consiliul Județean Cluj, care precum echipele NKVD ale Regimului Stalinist a cerut să i se pună pe masă toate actele aferente PUZ, PUD, AC eliberate în ultimele șase luni. M-a pufnit râsul de asemenea atitudine stalinistă, nedemnă de un funcționar public al statului Român în 2015, impardonabilă pentru relațiile inter-instituționale din România. Avem lunar controale pertinente dar absolut normale și în limitele Legii și ale relaȚIILOR INTER-INSTITUȚIONALE, din partea a varii organe de control ale Statului, precum Curtea de Conturi sau Inspectoratul de Stat în Construcții, dar asemenea atiutudini stalinisto – stahanovisto - comuniste nu am mai întâlnit. Desantul a plecat din Primăria Florești precum a venit, la fel de furios și a fost invitat luni să consulte actele cerute.

 

În ceea ce privește HCL referitor la înființarea unei Comisii de Urbanism, aflu din presă că Prefectura cere revocarea actului Legislativului floreștean, Consiliul Local. Primăria Florești nu a primit absolut nici o informare oficială în acest sens. Pesemne că așa întelege prefectul unuia din cele mai importante județe ale României să comunice inter-instituțional. Prin oficioase de presă ale Guvernului în teritoriu. Un fapt ce demonstrează capacitatea intelectuală și profesională a unora ce au fost numiți să vegheze asupra implementării politicilor Guvernului în teritoriu”, a precizat Horia Șulea, primarul comunei Florești.

 

Edilul a citat din legea 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismului, modificată și completată, la Art 35, alin 1, unde se specifică

 

SECŢIUNEA a 5-a

Structura instituţională

 

Art. 37

(1) În scopul îmbunătăţirii calităţii deciziei referitoare la dezvoltarea spaţială durabilă, în coordonarea preşedinţilor consiliilor judeţene şi a primarilor de municipii şi oraşe, respectiv a primarului general al municipiului Bucureşti se constituie Comisia tehnică de amenajare a teritoriului şi urbanism, ca organ consultativ cu atribuţii de analiză, expertizare tehnică şi consultanţă, care asigură fundamentarea tehnică a avizului arhitectului-şef”.

 

Horia Șulea a mai precizat că dezvoltarea comunei Florești deranjază în Cluj-Napoca și l-a acuzat pe Ioan Rus că nu a sprijinit deloc localitatea cât timp a fost ministrul Transporturilor. 

 

Nu văd care e neajunsul dacă o comună de peste 30.000 de locuitori, cu o dezvoltare urbanistică extraordinară, care organizatoric își permite, vrea să înființeze o Comisie de Urbanism care să îmbunătățească calitatea deciziei referitoare la dezvoltarea spaţială durabilă. Ceea ce Legea nu interzice, este permis!

 

Comuna Florești emite din 1997 autorizații de construire în baza unor  PUZ, PUD aprobate prin HCL de Consiliul Local. Subit, acum aceste acte nu mai sunt legale. Care să fie oare motivul? Faptul că Floreștiul se dezvoltă extraordinar de rapid, inclusiv în domeniul imobiliar? Faptul că în Florești există cerere ridicată pe segmentul imobiliar și că în Florești se vând apartamente? Faptul că alții construiesc în municipiu și nu reușesc să vândă? Faptul că Floreștiul este capabil de a se dezvolta prin forțe proprii și merge înainte în ciuda faptului că actualul Guvern i-a furat banii cuvenți, cotele din TVA și impozitul pe salarii? Faptul că Floreștiul este o insulă limpede într-o mare tulbure, tulburată de minți rătăcite care ne guvernează și care din păcate nu au nici o responsabilitate față de țară ? Și apropos de acest aspect, să ne aducem aminte că atâta timp cât a fost ministru al Transporturilor, Ioan Rus nu a dat 2 bani pe județul care l-a promovat în politică! Mă simt curat în fața lui Dumnezeu, a Legii și a celor care m-au ales și dimineața mă trezesc liniștit, fără frică că cineva ar putea să îmi sară gardul. Inevitabil, curățenia actualei mizerii la care asistăm zi de zi, va veni. Până atunci, Floreștiul merge limpede înainte”, a încheiat Horia Șulea, primarul comunei Florești.

Comentarii Facebook