Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, despre nevoia de școli din comună: Vom avea o nouă unitate cu 1000 de elevi


Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a recunoscut că localitatea a rămas în urmă cu numărul de locuri în creșe, grădinițe și școli, pe fondul exploziei demografice din comună.

Edilul a explicat ce pași sunt acum urmați pentru a fi remediate problemele. 

Avem pregătit proiectul pentru o nouă școală în Florești. Așteptăm să se deschidă liniile de finanțare pentru a putea construi o nouă școală.

Avem planuri pentru a extinde Liceul Dumitru Tăuțan, cu încă 14 - 15 noi săli de clasă, ceea ce înseamnă aproape încă o școală. La Școala Gheorghe Șincai se finalizează în aceste zile închirierea de noi spații, care să corespundă sălilor de clasă, care vor fi date în folosință Școlii Gheorghe Șincai. 

Școala nouă de care am mai spus, pentru care așteptăm linia de finanțare, va găzdui 1000 de elevi. Aceasta va duce la creșterea calității actului educațional în Florești, pentru a fi cât mai atractiv și părinții să nu mai meargă în municipiu. 

Așa eliminăm și acel trafic care nu este necesar. Discutăm inclusiv de sustenabilitate, reducerea poluării, etc. 

Această dezvoltarea explozivă a comunei Florești pe partea privată a lăsat în urmă ceea ce administrația putea să facă și poate să facă, pentru că noi avem alți pași de urmat, alte proceduri. Nu putem cheltui banii publici decât după niște reguli cunoscute de toată lumea. Noi cunoaștem aceste probleme și ne ocupăm de oferirea de servicii. Această zonă este deficitară. Trebuie să creștem calitatea serviciilor și să le diversificăm”, a explicat primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu, la TVR Cluj.

Comentarii Facebook