Primarul Bogdan Pivariu: ”Am dat cu 50% mai puține autorizații de construcție”. Cele care trec, trebuie să respecte cetățenii


Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a declarat că s-au emis cu 50% mai puține autorizații de construcție și că cele care trec și sunt aprobate trebuie să respecte regulile noi. 

Edilul din Florești a spus că înainte de mandatul lui s-au eliberat foarte multe autorizații. ”S-au eliberat multe autorizații și în ultima lună, după alegeri, când încă nu am fost învestit în funcție.

Dacă ne raportăm la perioada similară, din mandatul trecut, acum s-au eliberat cu 50% mai puține autorizații și planurile urbanistice zonale (PUZ) supuse aprobării au fost mult diminuate. De asemenea, au fost cu 60 - 70% mai puține PUS -uri aprobate. Această diminuare vine și datorită faptului că au fost impuse noi reguli, pe care trebuie să le respecte toată lumea și a durat puțin până când lucrurile au intrat pe un făgaș normal.

Acum proiectele nu mai sunt gândite simplist, ci cu spații publice, cu parcuri, cu spații comerciale, cu creșe și grădinițe, care vor trebui să deservească cetățenii care se mută în comuna Florești sau care deja locuiesc aici”, a declarat primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu.

Deja sunt 2 creșe și grădinițe, care se fac pe banii dezvoltatorilor imobiliari. ”Am depus, de asemenea, proiect pentru o nouă creșă în PNRR, cu o valoare de 2 milioane de euro. În satul Tăuți, facem reconversia a clădirii fostei școli și vom face o grădiniță. 

De asemenea, avem studiul de fezabilitate pentru viitoarea școală din Florești, care va fi la standarde verzi europene și așteptăm axe de finanțare pentru educație de unde să luăm banii necesari ridicării noii școli”, a mai spus Pivariu.

Comentarii Facebook