Miercuri 24 Aprilie

”Primărița de fier”, Lucia Suciu: ”Avem un PUZ nou. Nu construim blocuri între case, nu facem case cu 7 etaje și vecinul are parter!”


Primăria comunei Chinteni, Lucian Suciu, anunță că, după 2 ani, PUZ -ul pentru zona ”Sub plopi” a fost elaborat și se trece la treabă.

Este o suprafață de 32 de hectare situată la intrare în Chinteni. Solicitările pe zona aceea erau foarte multe, dar oamenii nu s-ar fi înțeles să facă un PUZ comuna, așa că Primăria l-a făcut pentru ei. Am decis să facem asta pentru a nu se construi haotic și a ajunge o localitate aglomerată.

Străzile vor avea o lățime de cel puțin 9 metri. De asemenea, pe o parcelă nu construim haotic, nu schimbăm programul la tv și la vecini, nu construim blocuri între case, nu facem case cu 7 etaje și vecinul are parter! 

Nimeni nu va primi autorizație pentru a face altceva. Cine face ilegal va avea soarta altora, și va demola. Se fac investiții financiare pentru a dezvolta frumos această comună”, a explicat primarul comunei Lucia Suciu.

Lucrul la acest PUZ a început în 2021 și abia acum s-a terminat. 

Întrucât mi-am dorit să vin în sprijinul cât mai multor locuitori ai comunei Chinteni, am demarat procedurile vizând Elaborarea Planului Urbanistic Zonal - Zona Sub Plopi.

Din păcate, timp de doi ani, această documentație a fost blocată pe rafturile Agenției pentru Protecția Mediului Cluj, care ne-a supus la parcurgerea unor etape nespecifice unei astfel de documentații și nesolicitate nici unei alte instituții de pe raza județului Cluj. 

În cele din urmă am ajuns și la finalizarea acestui demers, motiv pentru care începând cu data de 6 martie 2023, se pot iniția procedurile de alipire sau dezmembrare a imobilelor, conform etapizarii prevăzute în PUZ - ZONA SUB PLOPI. 

Fiecare locuitor ce deține teren în zona aceasta, are obligația de a achita 1leu/mp, sumă care reprezintă contravaloarea lucrării”, a mai explicat primărița.

Comentarii Facebook