Primăria Zalău construiește blocuri pentru tineri. Se dau gratuit. La Cluj totul este lăsat pe mâna dezvoltatorilor - FOTO


Primăria Zalău ridică două blocuri ce vor fi date tinerilor în sistem ANL.

Prin intermediul Agenției Naționale pentru Locuințe, în cartierul Dumbrava Nord din municipiu se lucrează la construcția a două blocuri de locuințe ANL, unul de 6 etaje și altul de 10 etaje.

La blocul de 6 etaje au fost realizate lucrările de construcții, a fost realizat acoperișul, au fost montate ferestrele și ușile, gresia și faianța pe hol, în băi și bucătării, cât și conductele pentru instalații sanitare și termice, a fost montată o parte din balustradă la balcoanele de la primele etaje și au fost demarate lucrările de finisaje la fațadă. La blocul de 10 etaje, până în prezent au fost construite 8 dintre acestea și au fost montate ușile și ferestrele și executate compartimentările interioare la primele trei etaje.

Odată cu finalizarea lucrărilor, cele două blocuri, care cuprind 100 de apartamente, vor fi destinate tinerilor”, precizează cei din Zalău.

La Cluj-Napoca ultimele blocuri pentru tineri au fost ridicate în 2008 - 2009, pe terenul unde a fost Oserul. Anterior au mai fost ridicate blocurile de pe Calea Florești. 

De atunci, în sistem ANL, Primăria Cluj-Napoca nu a mai mișcat un deget pentru a atrage finanțări, cu toate că anual în Cluj-Napoca se stabilesc mii de tineri. 

Un alt beneficiu al unui astfel de proiect ar fi respectarea urbanismului. După cum se vede la imobilele din Zalău se respect distanțele și zona va fi bine aerisită.

217314475_2891515071089935_2387590439370826813_n.jpg

Primăria Cluj-Napoca este îngrijorată numai de locuințele sociale. În luna mai 2021, municipalitateaa finalizat imobilul de locuințe sociale de pe str. Ghimeșului, urmând să se deruleze faza de recepție a lucrărilor. Suprafața desfășurată este de 1258,40 mp, iar suprafața construită este de 293,54 mp. Imobilul de locuințe este structurat în 2 scări, fiecare cu un număr de 6 apartamente.

Parterul construcției va fi destinat unor spații cu funcțiuni publice. Sunt asigurate și locuri de parcare amenajate pentru un număr de 14 autoturisme – câte 1 loc de parcare pentru fiecare apartament și 2 locuri de parcare pentru spațiile cu funcțiuni publice. Valoarea investiției este 3.417.546,56 lei fără TVA.

locuinte-sociale-primaria-cluj.jpg

Comentarii Facebook