Primăria va plăti din buzunarul clujenilor realizarea soclului Grupului Statuar ”Școala Ardeleană”


Primăria Cluj-Napoca va plăti din ”buzunarul” orașului realizarea soclului Grupului Statuar ”Școala Ardeleană”, pe care l-a demolat fără să se gândească la impactul în rândul opiniei publice. 

Pentru că finanțarea nu poate fi asigurată din fonduri europene, așa cum s-a făcut pentru toată strada, acum lucrările de realizarea a soclului vor fi suportate din bugetul orașului. 

În plus, lucrările la șantierul Kogălniceanu - Univesității va fi prelungit până în 30 aprilie 2024, după ce termenele au mai fost depășite de câteva ori.

Proiectantul lucrării, firma Mossfern, a intrat în conflict cu primarul Emil Boc, după ce opinia publică a arătat cu degetul modul în care a fost executată lucrarea și faptul că Grupul Statuar ”Școala Ardeleană” a fost ”plantat” în granit, fără niciun soclu.

Primarul Emil Boc l-a concediat pe arhitectul Arnold Macalik, sub presiunea publică, și a contractat un nou proiectant, pentru suma de 80.000 de lei. 

Macalik a atacat decizia în justiție, iar Boc a dat înapoi și a anulat notificare prin care rezilia contractul firmei Mossfern.

Comentarii Facebook