Primăria Florești declară război celor care nu plătesc taxa de salubritate


Primarul comunei Florești, Horia Șulea, a anunțat că administratorii blocurilor vor fi amendați dacă nu raportează numărul real de persoane care locuiesc în blocuri. 

Gata cu joaca. Toleranta zero fata de uitucii (a se citi indolentii!) care uita sa se declare pentru salubritate sau declara număr de persoane neconform cu realitatea! Amenda, taxa speciala, plus impunere retroactiva”, a anunțat primarul Horia Șulea.

În Florești locuiesc circa 55.000 de persoane, dar numai circa 30.000 plătesc taxele de salubritate impuse de Primărie. Fiind o localitate mare, salubritatea ar trebui să fie o afacere bună, dar primăria nu poate organiza licitație pentru că firmele nu participă, fiind și probleme cu locul de depozitare. Astfel, ridicarea deșeurilor se face prin încredințare directă.

Ridicarea deșeurilor o face acum firma Strict Prest, deținut de Jenucu Vereș, care a moștenit afacerea de la Eugen Vereș. Compania este proprietara gropii de gunoi de la Pata Rât, ceea ce reprezintă un avantaj direct prin faptul că are unde duce deșeurile. 

În luna decembrie, taxa de salubritate a fost majorată la 8,5 lei. Floreștiul are și câteva puncte de colectare selectivă, unde oamenii pot lăsa materialele din plastic și hârtie, dar mai nimeni nu le folosește.


48397290_1956729024408495_3825755622289178624_n.jpg

Comentarii Facebook